Shoppen op thema is populairder dan ooit


AMSTERDAM, 20130815 -- De modewereld presenteert al jaren de feestcollectie rond kerst en oud & nieuw en rondom andere feestdagen zijn er ook veel thema’s te vinden. Toch weten winkels inmiddels van alles een evenement of thema te maken. Om achter alle trends en themacollecties van dit moment te komen, heeft FashionSaleAlert.nl onderzoek gedaan naar de meest bezochte webshop modemagazines in Nederland.

Religieuze kleding, festivaloutfits en een rebelse streetstyle. Verzin het maar en er bestaat een themacollectie voor. Vooral webwinkels proberen alle mogelijkheden uit om mode te verkopen aan hun doelgroep en verzinnen daarom waarvoor de kleding het beste te gebruiken is.

Festivaloutfits

Het festivalseizoen is in volle gang en festivals lijken populairder dan ooit. Hier zijn de modewebwinkels zich sterk van bewust en veel webshops hebben dan ook een themacollectie hieraan gehangen. De festivalcollectie bestaat uit bohemien chic en hippie outfits. Maar ook voor de stoerdere festivalgangers zijn er items te vinden; zoals afgeknipte ‘dip dye’ denim shorts of accessoires met studs. Natuurlijk verschilt ieder festival van de ander waarbij het ene festival meer is gericht op de vrije geest en het “laid back” gevoel, terwijl het alom bekende Lowlands de wat stoerdere types aantrekt.

Back to school

Van het festivalseizoen vallen we weer in het school- /studenten- of werkleven. Ook hier zijn de webshops goed op ingesteld. Denk hierbij aan shops die tassen verkopen, want die vier jaar oude laptoptas heeft ook zijn beste tijd gehad. Naast een nieuwe tas, is een nieuwe outfit vaak ook een must voor na de zomer. Of het nu gaat om een student die weer naar de schoolbanken gaat, of een ‘harde werker’, na een zomervakantie vindt iedereen het fijn om stralend en als nieuw terug te komen. Een  frisse start die te vinden is in de speciaal hiervoor opgezette ‘Back to School’ collectie van veel shops.

Rebelse streetstyle

In modebladen is te lezen dat ruitjes weer helemaal terugkomen. Ook blijven leren jasjes en studs veel in het straatbeeld te zien. Webshops spelen hier vast op in door thema’s aan te maken als ‘Rebels’ en ‘Streetstyle’. Hier zijn de stoerdere items uit de gehele collectie terug te vinden en dit is ook het straatbeeld voor komende herfst.

Religie en fashion

Iets minder dagelijks is de themacollectie met een religieuze insteek. Het aantreden van de nieuwe paus in februari van dit jaar heeft voor veel inspiratie gezorgd bij bekende ontwerpers. Dit thema zal wellicht de winkels niet snel bereiken, maar in de nieuwste shows zijn het geloof en paus Franciscus I een grote bron van inspiratie. Dolce & Gabbana en Fendi laten sobere collecties zien waarbij verwijzingen naar de Byzantijnse geloofscultuur worden gebruikt.

De verwachting

Kijkend naar de catwalkshows en de laatste modebladen, is de volgende themacollectie die Nederland kan verwachten de ‘ruitjescollectie’. De pasteltinten zetten door tot in de winter, dus ook dan kan iedereen zomers voor de dag komen met zachte kleurtjes. Daarnaast wordt de mode weer wat sportiever, de Nikes mogen ook uit de kast komen voor minder sportieve gelegenheden dan de sportschool. Al met al zijn er dus nog vele themacollecties te verwachten.

Korting op themacollecties

De speciale themacollecties moeten ook worden gepromoot. Hiervoor geven veel webshops korting op de collecties. Dit kan in de vorm zijn van een tijdelijke kortingscode, maar ook een periode waarop de uitverkoop geldig is op een bepaald thema. Om te zien waar op dit moment nog uitverkoop bezig is of waar er een kortingscode te verkrijgen is op een van de themacollectie, is het altijd nuttig om FashionSaleAlert.nl te bezoeken.Noot voor redacties:

Deel: ' Shoppen op thema is populairder dan ooit '
Lees ook