ShoppingNight aftrap van leukste zomerweekend in Den HaagBinnenstad Den Haag in teken van ShoppingNight, Haagse Wereld Hapjes én Urban Trail, Scheveningen schittert met Bonfire Beach Fest.

DEN HAAG, 20170615 -- Noteer 30 juni in de agenda voor een citytrip naar Den Haag en geniet van drie dagen stad en strand met winkelen, cultuur, uitgaan en uit eten. Het weekend start al op vrijdag 30 juni met de 11e editie van ShoppingNight Den Haag. Tot middernacht kan er worden gewinkeld in de héle binnenstad, maar daar blijft het niet bij. De straten kleuren rood, geel en blauw, wit en zwart. Van straatartiesten tot filmvertoningen en muziek-, dans- en zang-voorstellingen: alles staat in het teken van de viering van het Mondriaan-jaar.

Voor wie trek heeft na het shoppen kan de volgende dag terecht op het Lange Voorhout, dat is omgetoverd tot dé locatie waar een openlucht proeverij plaats vindt tijdens de Haagse Wereld Hapjes. Sterrenchefs zoals Han Ji van HanTing Cuisine, Niven Kunz van Niven, Marcel van der Kleijn van Calla's, Jeroen van Brecht van Restaurant, Hotel & Spa Savarin en Marko Karelse van Restaurant Villa la Ruche vertonen hier hun kookkunsten. Haagse Wereld Hapjes biedt een podium voor bekende en minder bekende keukens waar ontdekken en proeven centraal staat.

Dankzij de unieke ligging van Den Haag aan zee is het strand binnen handbereik om heerlijk uit te waaien tijdens een strandwandeling. Wie meer in de mood is voor een strandfeest kan naar het Bonfire Beach Fest in Scheveningen. Goed bereikbaar met de tram vanuit de binnenstad in slechts 15 minuten. Zaterdag 1 juli zijn er tussen de haven en het Zwarte Pad culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten die allemaal een link hebben met ‘vuur’, van vuuracts, poi-dansers en vuurspuwers, tot tangodansers en flamenco muziek! Het festival is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en is gratis toegankelijk.

Zondag 2 juli wordt de Urban Trail georganiseerd. Een unieke hardloopwedstrijd dwars dóór de stad. Het stedelijk parcours verspreidt zich over (of zelfs door) verschillende unieke locaties in de binnenstad. Denk aan gebouwen en monumenten, maar ook locaties als Het Paard, Het Nutshuis en het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

De Haagse Binnenstad is het héle weekend geopend met een koopzondag van 12.00 - 18.00 uur.

Meer informatie
ShoppingNight Den Haag: www.shoppingnight.nl
Haagse wereld hapjes: www.haagsewereldhapjes.nl
Urban trail: www.denhaagurbantrail.nl

ShoppingNight aftrap van leukste zomerweekend in Den Haag


Deel: ' ShoppingNight aftrap van leukste zomerweekend in Den Haag '
Lees ook