Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 6 februari 2004
onder embargo tot 8 februari

SHOUF SHOUF HABIBI! in 10 dagen Gouden Film

SHOUF SHOUF HABIBI! trok in slechts 10 dagen al 100.000 bezoekers en behaalt hiermee de status van Gouden Film. Dit is uitzonderlijk snel, omdat de film in maar 30 bioscopen te zien is. Regisseur Albert ter Heerdt geeft aan zeer verrast te zijn: "Natuurlijk had ik gehoopt dat 100.000 mensen naar Shouf zouden gaan, maar zo'n massaal bezoek in de eerste week had ik nooit durven dromen!" Met een nummer 2 notering is deze komedie de hoogst genoteerde Nederlandse film op dit moment.

De prijs is op 8 februari tijdens de festivalpremière van de film in Berlijn overhandigd aan regisseur Albert ter Heerdt en hoofdrolspeler Mimoun Oaïssa.

SHOUF SHOUF HABIBI! is een verfrissende Nederlandse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving. De film schetst een hilarisch, confronterend maar ook ontroerend beeld van het volwassen worden in een moderne, grote stad in Nederland.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

De hoofdrol in SHOUF SHOUF HABIBI! wordt vertolkt door de initiatiefnemer van de film Mimoun Oaïssa. Naast een aantal veelbelovende Marokkaanse acteurs en actrices, waaronder Touriya Haoud, Mohammed Chaara en de bekende cabaretier Najib Amhali, spelen ook bekende acteurs en actrices als Winston Gerschtanowitz, Tanja Jess, Bridget Maasland, Frank Lammers, Peter Heerschop en Tara Elders een rol in de film.

SHOUF SHOUF HABIBI! is geselecteerd voor het Panorama van het 54e Filmfestival in Berlijn, dat plaatsvindt tot en met 15 februari. Theorema Films heeft de film geproduceerd en Universal Pictures (Benelux) en Independent Films brengen de film uit.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.shoufshoufhabibi.nl

Deel: ' SHOUF SHOUF HABIBI! in 10 dagen Gouden Film '


Lees ook