Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

's-Hertogenbosch, 21 januari 2013

De verrassende opening van Springdance 2011 nu te zien in 's-Hertogenbosch Sideways Rain van Guilherme Botelho's Compagnie Alias

Sideways Rain was de verrassende opening van het Springdance festival in april 2011: een eindeloze, kolkende en hypnotiserende stroom van beweging, een verhaalloos verhaal over evolutie, leven en dood en de tijd die onaangedaan door alle menselijke beslommeringen voort gaat. Met vijftien dansers creëerde de Braziliaanse choreograaf Guilherme Botelho, artistiek leider van het in Zwitserland gevestigde Compagnie Alias, een belevenis waarin de toeschouwer onverbiddelijk wordt meegezogen, zich verbazend over de eenvoud van Botelho's concept - zeventig minuten lang bewegen de dansers, ieder ongeveer 250 keer, schuivend, kruipend, lopend, vallend en rennend van links naar rechts over het toneel - en de enorme impact ervan. "Een prachtige voorstelling", aldus NRC Handelsblad (*****).

Charles Darwin
Naar eigen zeggen is Botelho een groot fan van Charles Darwin en een verwoed hardloper. Die twee elementen heeft hij verbonden in Sideways Rain. "Als je rent, kom je langs allerlei dingen die je niet kent; mensen, bomen, gebouwen. En opeens is er iets wat onbewust je aandacht trekt, je misschien zelfs doet stoppen." Zo zal ook de toeschouwer worden getroffen door het verschil waarmee individuele dansers identieke bewegingen uitvoeren, door kleine gebeurtenissen als vertragingen en versnellingen of het 'drama' van een aanraking.

"Hypnotic. Striking. Oppressive. Fascinating" - LE TEMPS

Sideways Rain is dit seizoen slechts in 6 steden in Nederland te zien, waaronder in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch op dinsdag 29 januari 2013. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op theateraandeparade.nl of bij Bosch Ticket 0900 - 33 72 72 3.

Deel: ' Sideways Rain van Guilherme Botelho's Compagnie Alias naar Den Bosch '


Lees ook