Siemens Nederland N.V. 9E10NL

Zoetermeer, maandag 19 juli 1999

Siemens biedt met nieuwe lijn keukenapparatuur mogelijkheden voor elke kok

De nieuwe lijn inbouw keukenapparatuur van Siemens varieert van fornuizen, ovens, magnetrons en afzuigkappen tot keramische kookplaten. Bij het design voert het gebruik van roestvrijstaal de boventoon, waarmee de producten zich prima laten combineren in elke keuken. Bij de techniek speelt gemak een grote rol, zoals een elektronische braadautomaat bij de oven, waarbij de oven zelf de juiste instelling kiest voor de bereiding van een gerecht.

nieuwe lijn inbouw keukenapparatuur van Siemens Niet iedereen is een geboren hobby-kok. Ieder heeft zo zijn eigen oplossing nodig. Voor de liefhebbers van kant-en-klaar maaltijden heeft Siemens het passende antwoord voor deze 'snelle keuken': bijvoorbeeld de nieuwe magnetron INNO-WAVE, die tot 30% tijdsbesparender is, in combinatie met een praktische koel-/vriesautomaat, die met de +0°C verskoeltechniek de kant-en-klaar maaltijd lang vers houdt.

Voor alle traditionalisten in de keuken is er het meest uitgebreide aanbod aan fornuizen en bakovens dat men zich maar kan voorstellen. De nieuwe fornuizen bieden alle mogelijke ovensystemen, maar ook optimaal bedieningscomfort zoals bijvoorbeeld een bakwagen die een goede blik op het gerecht geeft.

De amateurkoks kunnen prima uit de voeten met de nieuwe Siemens fornuizen voorzien van elektronische braadautomaat en een programma-automaat met maar liefst 51 programma's. Ze hoeven alleen maar het soort vlees en het gewicht in te toetsen. Het fornuis komt vervolgens met een voorstel voor de bereidingswijze en voert het hele programma verder betrouwbaar en professioneel uit.

Voor de praktijkkoks ontwikkelden de specialisten van Siemens hun mooiste ideeën, bijvoorbeeld de nieuwe uittrekbare plaat met extra diepe pan voor grote porties en grote stukken gevogelte. Maar ook de nieuwe functie 'sappig garen' bij 70-120°C.

Ook voor aanhangers van fusion-koken zijn er keuze-mogelijkheden te over: de vario-wok-gasbrander, de keramische kookplaat of de hete lava-grill in het domino-programma. Ook over de nieuwe functie 'onderwarmte intensief' bij de nieuwe Siemens-fornuizen is de fusion-kok vast verheugd. Deze krachtige onderwarmte zorgt voor lekkere quiches, pizza's of knapperige gebakjes.

De evolutie van het eten Eten moest de mens altijd al. Maar wat hij at, veranderde in de loop der tijden nogal. Elk tijdperk kende zo zijn eigen voorkeuren, min of meer onder invloed van de omstandigheden. Als we kijken naar het voedsel van de afgelopen jaren, dan ontdekken we de meest uiteenlopende gerechten.

In de jaren 50 aten we veel en vooral vrij vet. Dit veranderde in de jaren 60, want met de economische vooruitgang kwam ook de roep om meer luxe. Men at wild met aardappelkroketten, verfijnd en chic tegelijk. De jaren 70 was de tijd waarin je liet zien wat je had. Je had iets bereikt, en daar was je trots op. Wat er toen op tafel kwam, kon dan ook gerust 'voornaam' genoemd worden: van Chateaubriand tot Filet Wellington. In de jaren 80 had men een heel ander doel voor ogen, namelijk zich te onderscheiden van de grote massa. De mediterrane keuken met scampi en broccoli was het gevolg van deze hang naar gedifferentieerd en gevarieerd genot. In de jaren 90, met de toenemende milieuproblematiek, ontwikkelt zich een versterkt gezondheidsbesef. Men verwacht van voedsel dat het in de eerste plaats gezond is en nog lekker smaakt ook. Dit uit zich onder andere in een verrijkt aanbod en gebruik van groenten.

Autonoom eetgedrag Tegenwoordig vertonen we een eetgedrag dat zich van de volgorde op de menukaart nauwelijks iets aantrekt. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 70 % van de jonge singles kant-en-klaar maaltijden ziet als een geniale uitvinding. Dat is op zich niet verbazingwekkend, want één op de drie van deze groep neemt maar maximaal een half uur de tijd voor het bereiden van zijn maaltijd. In de weekenden daarentegen brengt zo'n 60 % van de ondervraagden minimaal een uur of meer in de keuken door. Iedereen eet waar hij op dat moment zin in heeft. Belangrijk is alleen de smaak en de hoeveelheid werk. Het kan iets zijn dat snel en gemakkelijk klaar te maken is, zoals kant-en-klaar maaltijden en fast food, bijvoorbeeld als het werk en de vrijetijdsbesteding weinig tijd overlaten voor uitgebreide maaltijden. Maar dezelfde persoon geniet ook uitgebreid van kreeft & champagne, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens een feestelijk diner met vrienden. En omdat de mensen tegenwoordig ook nog fit willen blijven, vinden ze gezond eten uiterst belangrijk.

De wereldkeuken in huis Een van de mooiste nieuwe eetgewoonten is het zogenaamde fusion-koken: het combineren van verschillende buitenlandse gerechten. Doordat we steeds meer reizen, brengen we van overal culinaire herinneringen mee. Delicate souvenirs dus, van pizza tot paella, van souvlaki tot sushi, van kebab tot tjap-tjoy. Wereldwijd genieten is één van de mooiste vormen van toenadering van volken en culturen. Het brengt de vakantie bij je op tafel en haalt de geuren en smaken van de wijde wereld in je huis.

Siemens speelt hier met de nieuwe lijn apparatuur op in en biedt de kok een ruime keuze in: · Inbouwovens · Keramische kookplaten · Keramische kookplaten met inductie · Domino kookplaten van 30 cm breed · Inbouwmagnetrons · Schouwkappen · Integreerbare koel-/vriesautomaten · Integreerbare afwasautomaten

Informatie voor de lezer: Siemens Infocentrum, tel. (070) 333 2930/2570; e-mail: infocentrum@siemens.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie: Persvoorlichting Consumentenproducten Eveline van Herpen, tel. (070) 333 3786 - fax (070) 333

© Siemens Nederland N.V. 2000

Deel: ' Siemens komt met nieuwe lijn voor keukenapparatuur '
Lees ook