SIEMENS NEDERLAND N.V.

Siemens Nederland bouwt negen containerkranen voor Beiroet

Siemens Cranes heeft van de Chinese kranenbouwer Zhenhua Port Machinery Company (ZPMC) uit Sjanghai de opdracht gekregen voor de levering van de elektrotechnische installaties van negen containerkranen. Deze installaties worden in Nederland gebouwd. De kranen zijn bestemd voor de uitbreiding van de containerterminal in Beiroet (Libanon). Met deze opdracht is een bedrag van vier miljoen euro gemoeid.

Het gaat bij deze opdracht om drie grote zogenaamde Ship to Shore containerkranen die worden gebruikt voor het laden en lossen van containerschepen en zes zogenaamde Rubber Tyred Gantry kranen die containers van en naar de tijdelijke opslag op de terminal vervoeren. Eind 2003 moeten de kraaninstallaties worden opgeleverd.

De leveringsomvang van Siemens Nederland, dat wereldwijd voor het concern als World Headquarter verantwoordelijk is voor havenoverslagsystemen, omvat de realisatie van de complete elektrotechnische installaties. Dit houdt niet alleen de engineering en de levering in, maar ook de inbedrijfstelling van de negen kranen.

Opdrachtgever ZPMC is één van de grootste kranenbouwers ter wereld. Eerder ontving Siemens Nederland van dit bedrijf al de opdracht voor twaalf containerkranen die worden gebruikt in de containerterminal van het Britse Felixstowe. Havenoverslagsystemen van Siemens zijn in vrijwel alle havens ter wereld te vinden.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Nederland, afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com

30 jan 03 13:56

Deel: ' Siemens Nederland bouwt negen containerkranen voor Beiroet '
Lees ook