Ingezonden persbericht


Siemens Nederland levert voor 14 miljoen euro mobiel GSM netwerk in centraal Amerika

De mobiele netwerkexploitant Belize Telecommunications Limited (BTL) heeft Siemens Nederland en Siemens Information and Communication Mobile de opdracht gegeven één van de eerste GSM-netwerken in centraal Amerika te leveren. Met deze order is een bedrag van 14 miljoen euro gemoeid. Siemens Nederland heeft voor de klant bemiddeld om met behulp van Nederlandse investeerders de financiering van het project rond te krijgen. De onderneming levert en installeert ook alle benodigde radio- en switching-technologie voor de aanleg van een landelijk mobiel GSM/GPRS-netwerk in dit centraal Amerikaanse land. Het netwerk zal volgens de huidige planning in de zomer van 2002 in bedrijf gaan.

Siemens levert BTL een compleet mobiel GSM/GPRS-netwerk. Dit bestaat uit het switching-systeem, zend-stations, VoiceMail, SMS-systeem, Prepaid-platform en het CDR-systeem. Het netwerk ondersteunt de 1900-Mhz GSM-frequentie en is in eerste instantie berekend op 25.000 mobiele gebruikers.

Met hulp van Siemens vervangt BTL het huidige mobiele, analoge AMPS-netwerk (Advanced Mobile Phone System) door een modern, digitaal GSM-netwerk. Daarmee is BTL één van de eerste Centraal-Amerikaanse carriers die overgaan op GSM. Dit is voor Siemens een nieuw succes in Latijns-Amerika dat al GSM-netwerken heeft aangelegd op de Nederlandse Antillen en in Suriname. Ook voor het GSM-netwerk voor de Braziliaanse carrier Telemar treedt Siemens op als hoofdleverancier.

"GSM is een wereldwijd succes. Voor ons is de opdracht van Belize een nieuwe strategisch belangrijke stap op de Latijns-Amerikaanse markt", aldus Valentin Chapero Rueda, president van de groep Networks binnen de divisie Information and Communication Mobile. "We hebben al GSM-klanten in diverse Zuidamerikaanse landen, waaronder Brazilië, Chili, Venezuela en Argentinië zodat we in deze regio een uitmuntende positie hebben."

Meer dan 646 miljoen aansluitingen (stand januari 2002, GSM Association) maken GSM tot 's werelds meest succesvolle mobiele standaard. Met meer dan 180 internationale klanten in meer dan 90 landen staat Siemens Information and Communication Mobile wereldwijd nummer drie op de lijst van systeemleveranciers voor mobiele GSM-netwerken.

De divisie Information and Communication Mobile (IC Mobile) van Siemens biedt het complete spectrum van mobiele oplossingen, waaronder mobiele apparatuur, infrastructuur en toepassingen. Tot de mobiele apparatuur behoren mobiele telefoons, draadloze modules, mobiele organizers en draadloze telefoons alsmede producten voor draadloze thuisnetwerken. Het aanbod op het gebied van infrastructuur omvat mobiele GSM-, GPRS- en UMTS-netwerktechnologie, variërend van basisstations en telefoonsystemen tot intelligente netwerken, bijvoorbeeld voor prepaid-services. Tot de mobiele toepassingen behoren end-to-end-oplossingen voor Messaging, Location Based Services of Mobile Payment. In het boekjaar 2002 (ultimo 30 september) realiseerde IC Mobile een omzet van 11,3 miljard euro en had de divisie wereldwijd 30.730 medewerkers in dienst.

Meer informatie over Siemens IC Mobile vindt u op het Internet onder:http://www.siemens-mobile.com

Persberichten, fotomateriaal en andere informatie vindt u op het Internet onder:

http://www.siemens-mobile.com/press

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Thea de Vries
Tel: (070) 333 2272, mobiel: 06 - 53407417, e-mail: thea.vries-de@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

Thea G.K. de Vries
Persvoorlichter

Siemens Nederland N.V.
Afdeling Corporate Communications
Postbus 16068
2500 BB Den Haag
Tel: +31 70 333 2272 / +31 6 5340417

Deel: ' Siemens Nederland levert voor 14 miljoen euro mobiel GSM netwerk in .. '
Lees ook