SIEMENS NEDERLAND N.V.

Siemens' nieuwe M50: fun, functie en design

Games downloaden en mobiel chatten in een bijzonder design. Vanaf begin juli is de M50, de nieuwste mobiele telefoon van Siemens verkrijgbaar. Deze eerste Java-gebaseerde GPRS-telefoon biedt nieuwe mogelijkheden zoals het downloaden van games en 'mobiel chatten' via GPRS.

Wat voorheen alleen via een PC kon, kan nu ook via de M50: games downloaden en 'mobiel chattten'. Dankzij de geïntegreerde JavaTM-technologie kan de gebruiker kiezen uit een omvangrijk aanbod van te downloaden spelletjes en add-on toepassingen. Een andere bijzonderheid van de Siemens M50 is het 'mobiel chatten' via GPRS, waarmee elk lid (van de reeds miljoenen leden tellende Chat-Community) meldingen in 'real time' kan verzenden en ontvangen. Via 'mobiel chatten' herkent de eigenaar van het toestel direct welke vrienden zelf online en dus bereikbaar zijn. Wie niet alleen een tekst wil sturen, maar zijn boodschap van een persoonlijke noot wil voorzien, kan zijn meldingen met behulp van de EMS-functie uitbreiden met beelden, animaties en melodieën. Deze gepersonaliseerde berichten kunnen onafhankelijk van het netwerk door alle bezitters van een mobiele telefoon met EMS-functie worden ontvangen.

De M50 ondersteunt EMS (Enhanced Messaging Service) en de speciale Calling-Images-functie, waarmee een van tevoren opgeslagen foto van de beller gedurende de oproep in het display verschijnt. Zo krijgt ieder nummer zijn eigen 'gezicht'. Voor de M50 zijn diverse verwisselbare voor en achter frontjes (CLIPitTM) in kleurige dessins beschikbaar. Uiteraard is de M50 ook voorzien van alle gangbare functies, die een moderne mobiele telefoon moet hebben.

De M50 is speciaal ontwikkeld voor mensen met een trendgeoriënteerde lifestyle. Daarom wordt de M50 geleverd met verschillende spelletjes zoals Flowboarding, een surf-spel dat is gebaseerd op de Siemens 'Mobile Wave Tour'. Omdat de M50 gebruik kan maken van de internettaal Java, kunnen gebruikers opgeslagen toepassingen vervangen door bijvoorbeeld nieuwe spelletjes, informatiediensten of office-toepassingen. De nieuwste spelletjes, beltonen, display-logo's en Java-toepassingen zoals 'Events Finder' en 'Friends Finder' zijn te vinden op de entertainment-website van Siemens. De gebruiker kiest op www.my-siemens.nl/city zijn favoriete toepassingen en laadt ze dan naar zijn M50.

De M50 is standaard verkrijgbaar in twee frisse kleuren: Chromium Orange met een amberkleurig display en Chromium Blue met een oceaanblauwe displayverlichting. Siemens heeft daarnaast een groot aantal verwisselbare CLIPit-covers voor voor- en achterkant ontworpen, waarmee de M50 naar wens geheel aan de actuele designs en trends kan worden aangepast. Daarnaast is het nog eens mogelijk de telefoon optimaal te personaliseren door het zelf ontwerpen van een CLIPit in originele Siemens kwaliteit. Dit kan via de website www.my-siemens.nl

Dankzij GPRS (klasse 8) en de WAP-browser 1.2.1 gaat het downloaden van nieuwe toepassingen snel en gemakkelijk. Met een standby-tijd van 260 uur (Li-Ion-batterij) en een gesprekstijd van zes uur is deze mobiele telefoon ideaal voor iedereen die veel en intensief communiceert. De circa 97 gram lichte M50 wordt in het middelste prijssegment gepositioneerd en is vanaf begin juli verkrijgbaar.

Siemens M50 Adviesprijs: 269,- euro

Informatie voor de lezer: www.my-siemens.nl

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Maike Dittmar, Telefoon 070 - 333 3786, mobiel 06-21 20 35 52, fax 070 - 333 1611 e-mail: maike.dittmar@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

Voor achtergrondinformatie over de Wireless Java(tm)-software in combinatie met de SL45i: www.siemens.com/mobile-partner

21 jun 02 16:09

Zoekwoorden:

Deel: ' Siemens' nieuwe M50 fun, functie en design '
Lees ook