Ingezonden persbericht


s
Den Haag, augustus 2001
SNI 0108.219 nl

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

Siemens Nixdorf en Plus Retail bundelen krachten

De retailautomatisering-specialisten Siemens Nixdorf en Plus Retail gaan nauw met elkaar samenwerken. De directies van beide bedrijven hebben een contract ondertekend, om deze strategische samenwerking te bekrachtigen. Het contract voorziet in de exclusieve verkooprechten voor hardware, de verdere ontwikkeling van de Nederlandse Trading Post software en integratie met Orchestra software van Plus Retail. Beide bedrijven blijven overigens onder hun eigen naam werken.

Plus Retail is in de Benelux met circa 240 medewerkers marktleider op het gebied van winkelautomatisering. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in het leveren van software en systeemintegratie. Het Haagse Siemens Nixdorf is vooral in de Nederlandse bankingbranche en binnen internationale retailaccounts actief. Siemens Nixdorf is een joint-venture van Siemens Nederland N.V. en Wincor Nixdorf GmbH. Met deze combinatie hebben Siemens Nixdorf en Plus Retail een grote sprong voorwaarts gemaakt in het aanbieden van specifieke hard- en softwareoplossingen voor de retailmarkt. Plus Retail kan tevens optimaal gebruik maken van alle diensten en producten van Siemens Nederland N.V.
Tevens zullen marketing- en salesactiviteiten worden gecombineerd en wordt er gewerkt aan een exclusieve samenwerking met betrekking tot after sales services, helpdesk en inkoopactiviteiten met betrekking tot Fujitsu Siemens pc's, servers en customer displays. Beide bedrijven verwachten dan ook dat de markt maximaal van de samenwerking kan profiteren.

Door deze bundeling van krachten willen zowel Siemens Nixdorf als Plus Retail zich dankzij hun toegevoegde waarden in de retailmarkt positioneren als de sterkste full solution-providers in de Benelux.

Nadere informatie voor de lezer:
Marketing en Communicatie Plus Retail, Yvonne Lansu
Tel: (0418) 65 55 55, e-mail: y.lansu@plus-retail.com

Nadere informatie voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Nederland, André van Schoonderwoerd,
Tel: (070) 333 2272, mobiel: 06 53 407 417,
e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl

Deel: ' Siemens Nixdorf en Plus Retail bundelen krachten '
Lees ook