Sigma Designs demonstreert nieuwe technologie voor Home Entertainment-netwerken, Home Control en Media Processing bij IBC2010

AMSTERDAM en MILPITAS, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100906 --

Sigma Designs (Nasdaq: SIGM), een toonaangevende leverancier van System-on-Chip (SoC)-oplossingen die worden gebruikt om door het hele huis entertainment en controle te bieden, toont de vele innovaties van het bedrijf op de IBC2010. Sigma Designs zal hypermoderne technologie op het gebied van media processing, home entertainment-netwerken en home control demonstreren in haar suite, die te vinden is in de Balcony Suite BM24 op de tussenverdieping van Hal 1.

Dit jaar zal Sigma op deze tentoonstelling het volgende voor het eerst aan het publiek presenteren:

  • ClearPath, Sigma's baanbrekende oplossing voor connectiviteit in home entertainment-netwerken. Dit is de eerste technologie die gebruik maakt van MIMO (multiple input, multiple output) voor betere prestaties, grotere betrouwbaarheid en verbeterde doorvoer.
  • Nieuwe thin-client oplossingen waarmee dienstenaanbieders voor een ongekend lage prijs door het gehele huis aanstuurkasten kunnen plaatsen.
  • Nieuwe, geoptimaliseerde oplossingen voor Microsoft Mediaroom op basis van Sigma's tweede generatie SMP8652 mediaprocessor. Sigma's oplossing vertoont de hoogst haalbare CPU-prestaties in combinatie met flinke besparingen voor nieuwe aanstuurkasten.
  • De goedkoopste en zuinigste RVU-afstandbedieningsinterface voor aanstuurkasten op de markt, waarmee consumenten DLNA kunnen gebruiken om hun content te verspreiden over alle van RVU voorziene apparaten in het huis.

Sigma toont eveneens haar populaire Z-Wave-oplossingen voor home control. Door middel van het breedste ecosysteem van apparaten voor consumenten, helpt Z-Wave-technologie de dienstenaanbieders om de gemiddelde opbrengst per eenheid (Average Revenue Per Unit, ARPU) en nettowinsten te verhogen, door nieuwe diensten mogelijk te maken op het gebied van home control, beveiliging en energiebeheer. Sigma's Z-Wave-oplossingen leggen home control direct in de handen van de consument. De demonstratie biedt een unieke kans om de echte toepassingen uit te proberen - bijvoorbeeld door Z-Wave te gebruiken om het energieverbruik te controleren en te beheren, door home entertainment, verlichting en apparatuur aan te sturen, door HVAC-systemen, beveiliging en toegankelijkheid voor een huis te regelen - allemaal vanuit een smartphone.

Bovendien zal Sigma ook:

Technische grenzen verleggen op het gebied van home entertainment-netwerken

  • Sigma zal laten zien hoe haar HomePlug AV- en HomePNA-oplossingen dienstenaanbieders helpen om content sneller, betrouwbaarder en goedkoper dan ooit tevoren in nog meer kamers te brengen.

Innovatie in het verwerken van media mogelijk maken

  • Zie Android- en Over The Top (OTT)-platformen die twee keer zoveel prestaties leveren.
  • Leer hoe u overtuigender interfacefuncties en navigatie aan uw klanten kunt bieden met de nieuwste driedimensionale grafische technologie.
  • Vind baanbrekende prijsprestaties in een applicatie voor kabeltelevisie door middel van een innovatief gateway- en thin-client-ontwerp.

Alleen Sigma Designs kan haar klanten een volledige oplossing bieden voor mediaverwerking, connectiviteit en home control voor thuis. De mediaprocessoren van Sigma voldoen aan alle behoeften van de klant wat betreft het leveren van content, van ultrahoge prestaties tot chipsets die zeer betaalbare oplossingen mogelijk maken. Wat betreft home connectivity biedt Sigma nog steeds innovatieve oplossingen aan dienstenaanbieders en fabrikanten van CPE-apparatuur, die hen in staat stelt voordelige, betrouwbare en eenvoudige distributiemethodes aan te bieden voor HD media-content, triple play-diensten en IPTV via de elektrische bekabeling van een huis. Sigma's toonaangevende Z-Wave-oplossingen transformeren apparaten door het hele huis tot een intelligent netwerk dat draadloos kan worden beheerd en aangestuurd. Hiermee kunnen dienstenaanbieders de ARPU en de nettowinst verhogen door overtuigende nieuwe diensten aan te bieden, zoals home control, beveiliging, energiebeheer en nog veel meer.

Tags/trefwoorden: Sigma Designs, IBC, home network, 3D, gateway clients, thin clients, Android, Z-Wave, triple-play, home control, media processor, RVU, Clear Path

Safe Harbor Statement

Dit persbericht bevat zogenaamde ‘forward-looking statements’ (op de toekomst gerichte uitspraken), zoals omschreven in Sectie 27A van de Amerikaanse Securities Act van 1933 en Sectie 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934, waaronder verklaringen met betrekking tot het toekomstige potentieel van de producten en diensten van Sigma. De werkelijke resultaten kunnen aanmerkelijk afwijken als gevolg van een aantal factoren, zoals onder andere: algemene economische omstandigheden, waaronder het voortduren van de huidige economische omstandigheden in de markt voor halfgeleiders, de groeisnelheid op de markten voor IPTV, digital media adapters en hybride kabel/IP thin clients in het algemeen, de stijging in de vraag van klanten van Sigma op het gebied van aanstuurkasten en telecommunicatie, de mogelijkheden van Sigma om de producten van Sigma op deze markten aan te bieden en geaccepteerd te krijgen, het vermogen van haar SoC’s om te concurreren met andere technologieën of producten in deze opkomende markten, maar ook andere risico's zoals deze van tijd tot tijd worden omschreven in de jaarverslagen van Sigma die worden ingediend bij de Amerikaanse SEC, waaronder ons kwartaalverslag op formulier 10-Q zoals ingediend op 9 juni 2010. Lezers worden gewaarschuwd om niet teveel te vertrouwen op deze forward-looking statements, die zijn opgesteld volgens de op dat moment beschikbare informatie. Sigma verplicht zich niet tot het publiekelijk vrijgeven of op een andere wijze bekendmaken van eventuele aanpassingen aan deze op de forward-looking statements, die worden gedaan op basis van resultaten, gebeurtenissen of omstandigheden van een datum later dan de datum van dit persbericht, of om onvoorziene gebeurtenissen in te passen.

Over Sigma Designs, Inc.

Sigma Designs is een toonaangevende aanbieder van verregaand geïntegreerde SoC-oplossingen die worden gebruikt om door het gehele huis multimedia entertainment beschikbaar te maken. Sigma’s SoC-oplossingen omvatten mediaprocessoren, home control- en communicatieapparatuur, waarin halfgeleiders en software worden gecombineerd als sleutelonderdelen van snel groeiende consumentenapplicaties waaronder aanstuurkasten op basis van IPTV, Blu-Rayspelers, HDTV’s, apparaten voor entertainment connectiviteit en infraroodapparatuur voor home control. Het hoofdkantoor van Sigma Designs is gevestigd in Milpitas, Californië, in de Verenigde Staten en het bedrijf heeft ontwerpcentra of vertegenwoordiging in Canada, China, Denemarken, Frankrijk, Japan, Korea (derde partij), Singapore en Taiwan. Meer informatie is te vinden op de internetpagina van Sigma Designs op www.sigmadesigns.com.

CONTACT:
Sigma Designs, Inc.
Layla McHale, +1-408-240-7632
Layla_m@sdesigns.com
of
Sterling Communications, Inc.
voor Sigma Designs, Inc.
Jay Nichols, +1-415-992-3210

jnichols@sterlingpr.com

Ticker_symbol NASDAQ:SIGM

Deel: ' Sigma demonstreert nieuwe technologie Home Entertainment bij IBC2010 '
Lees ook