Sim only populair onder vijftigplussers


BREDA, 20140311 -- Bijna een op de drie (31 procent) van de vijftigplussers maakt op dit moment gebruik van een sim only abonnement. Dat blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 286 respondenten in de leeftijdscategorie 50 tot en met 65 jaar. Een abonnement in combinatie met een toestel is met 37 procent het populairst en een op vijf maakt hedendaags nog gebruik van een prepaid kaart binnen deze doelgroep.

Van de vijftigplussers beschikt vijf procent nog niet over een mobiele telefoon en zes procent heeft geen idee over wat voor soort abonnement hij of zij op dit moment beschikt.

Uit een vergelijkbaar onderzoek van vorig jaar september bleek dat in de leeftijdscategorie 18 tot en met 50 jaar 27 procent gebruik maakt van een sim only bundel. Dat is dus minder dan de Nederlanders tussen de 50 en 65 jaar. Bij de “jongere” generatie is een toestel met abonnement combinatie vooral nog populair (64 procent).

Internet
Tevens is het internetgebruik op de mobiele telefoon onderzocht van de vijftigplussers. 74 procent maakt hiervan wel eens gebruik, waarvan 51 procent dagelijks, 18 procent wekelijks en vijf procent zit slechts een enkele keer op het internet. Bij de ouderen zijn nieuwsapplicaties, zoals Nu.nl en NOS erg populair. Ook wordt de berichtendienst Whatsapp vaak gebruikt door hen. 26 procent maakt geen gebruik van mobiel internet of heeft een toestel waarbij dit niet mogelijk is.

Het hele onderzoek is terug te lezen op SimOnlyRadar.nl.


Deel: ' Sim only populair onder vijftigplussers '
Lees ook