Simac Techniek NV

PERSBERICHT

Veldhoven, 21 september 2001

Simac en Profuse sluiten formele samenwerkingsovereenkomst

ICT-dienstverlener Simac ICT en Profuse hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel is een kant en klare oplossing voor de klant, waarbij de Baan-software centraal staat. De klanten van Simac en Profuse kunnen nu profiteren van een naadloos samengaan van de kennis en ervaring van beide organisaties, die elk hun sporen in het ERP-segment hebben verdiend.

Samenwerkingsovereenkomst
Vanaf eind 2000 is er intensief gewerkt aan de invulling van de samenwerkings-overeenkomst. Wim van der Velden, Director Simac ICT bv, licht toe: "In de nieuwe koers die wij hebben uitgezet, concentreren wij ons op ontwerp, implementatie en beheer van ICT-infrastructuren. Voor totaaloplossingen voor de klant zoeken wij strategische partners, zoals Profuse."

Bert Koopman, Algemeen Directeur Profuse, reageert hierop bevestigend: "De samenwerking met Simac is daarbij als het samengaan van twee gelijksoortige bloedgroepen. Zowel Simac als Profuse kunnen bogen op een lange relatie met Baan, ieder op hun eigen vakgebied. De klant profiteert hierbij van de ervaring en expertise van beide organisaties terwijl de onderlinge samenhang nu dus is gewaarborgd."

Zowel Simac als Profuse verwachten dat de samenwerking additionele business zal opleveren. Enerzijds vergroot de samenwerking voor beide organisaties het bereik en de capaciteit in de markt. Anderzijds zijn beide organisaties nu in staat een volledig geborgde end to end oplossing aan de klant te bieden.

Over Profuse
Profuse richt zich op IT-Beheer van middelgrote en grote bedrijven die voor hun informatievoorziening complexe geïntegreerde standaardoplossingen (zoals ERP) gebruiken. Profuse bestaat sinds 1991. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n 240 medewerkers, werkzaam in en vanuit kantoren in Nederland (marktgebied: Benelux), Duitsland (marktgebied: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) en de Verenigde Staten, waarvan ruim 50 medewerkers actief zijn met beheerdiensten. Daarnaast zijn er een twee bedrijven in Roemenië die zich richten op software-ontwikkeling. Profuse heeft in 2000 een IT Service Award toegekend gekregen voor de innovatieve wijze waarop zij met beheer omgaat. Deze wijze van IT-service management wordt door Profuse het Programma van IT-ComfortTM genoemd. Meer informatie is te vinden op de homepage: www.profuse.nl.

Over Simac ICT bv
Sinds de oprichting van Simac in 1971 is het bedrijf uitgegroeid tot een brede aanbieder op de markten van informatie- en communicatietechnologie en industriële elektronica. Het bedrijf is actief in de Benelux, Duitsland en Tsjechië. Ruim 1400 medewerkers zorgden voor een omzet van fl. 534 miljoen in 2000. Simac ICT bv is als onderdeel van de beursgenoteerde holdingmaatschappij Simac Techniek NV actief op het gebied van ontwerp, implementatie en beheer van ICT infrastructuren. De klanten van Simac ICT bv zijn grote en middelgrote organisaties.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u zich richten tot:
René van Herk, Sales Manager Simac ICT, tel.: 040-2582351

Bijlagen:
op bijgaande foto's ziet u links Bert Koopman (Profuse) en rechts Wim van der Velden (Simac ICT) tijdens de contractondertekening

Deel: ' Simac en Profuse sluiten formele samenwerkingsovereenkomst '
Lees ook