Simowood bio-based plaatmateriaal; is het hout of is het kunststof?


Het plaatmateriaal ziet er uit als hout maar het kan gebogen, diepgetrokken en gelast worden als een thermoplastische kunststof. Raar maar waar; het materiaal wordt samengesteld uit rijstschillen, steenzout en minerale olie.

Drachten, 20151103 -- Simowood is hout noch kunststof! 60% rijstschillen, 22% steenzout, 18% minerale olie en 14 andere hoogwaardige procesadditieven vormen de basis van dit uitzonderlijke plaatmateriaal. Simowood wordt geproduceerd op basis van de bewezen Resysta receptuur waarmee al meer dan 15 jaar ervaring is opgedaan in diverse andere verschijningsvormen. De (theoretische) levensduur van Simowood bedraagt meer dan 50 jaar.

Simowood is hout noch kunststof! 60% rijstschillen, 22% steenzout, 18% minerale olie en 14 andere hoogwaardige procesadditieven vormen de basis van dit uitzonderlijke plaatmateriaal.Simowood is een milieuvriendelijke plaat voor alle binnen- en buitentoepassingen waar een houtafwerking gewenst is. De bio-composiet plaat is optimaal bestand tegen de meest extreme weersinvloeden, Zon, regen, sneeuw en zout water krijgen geen vat op het duurzame materiaal. Simowood is UV resistent, absorbeert geen vocht en is zwelvrij. 

Het materiaal laat zich eenvoudig verwerken. In geveltoepassingen is de verwerking identiek aan die van het alom bekende HPL plaatmateriaal.

Simowood bezit standaard brandklasse B2 maar is op verzoek leverbaar in (IMO) klasse B1 uitvoering.   

Door de uitmuntende antislip eigenschappen, ook in natte toestand, is het materiaal tevens bijzonder geschikt voor toepassing als vloerafwerking.

Simowood is toepasbaar als:
  • Gevelbekleding en Eyecatchers;
  • Stadsmeubilair/zitobjecten voor buiten;
  • Scheepsdekken met een uitstraling als een teakdek;
  • Wellness- en andere natte ruimtes;
  • Stand- en decorbouw;
  • Speeltoestellen en pretparken;
  • Meubilair en interieurafbouw;
  • Wandbekleding en aftimmering van campers, boten en caravans.
Uiterlijk:
Simowood plaatmateriaal wordt geleverd in de standaardafmeting L 2500 x B 1250 mm, in de plaatdiktes: 3, 4, 5, 6 en 8 mm. Naar keuze is het materiaal leverbaar in gladde of geschuurde uitvoering, in 14 standaard en 16 speciale kleuren. Na het aanbrengen van de (optionele), in 4 glans-niveau’s verkrijgbare, RFS 2K sealer kunt u rekenen op 15 jaar kleurstabiliteit. Onbehandeld in gladde uitvoering zal het materiaal op termijn iets vergrijzen.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.fiberplast.nl/weblog/nieuws/32/primeur-bio-based-plaatmateriaal of bel Fiberplast BV tel. 0512-544503 Mail info@fiberplast.nl.


Deel: ' Simowood bio-based plaatmateriaal; is het hout of is het kunststof? '
Lees ook