99077

SINGLE-INSTANCE ORACLE DATABASE HET SNELST
OP EEN HP ENTERPRISE SERVER

Amstelveen, 25 maart 1999 - Hewlett-Packard heeft een TPC-C benchmark uitgevoerd met een single-instance Oracle database op een HP 9000 V2500 Enterprise Server. De door onafhankelijke deskundigen geverifieerde snelheid lag driemaal hoger dan die van vergelijkbare configuraties van andere fabrikanten.

De TPC-C benchmark is gedefinieerd door de Transaction Processing Performance Council en geldt internationaal als standaard voor het meten van de snelheid en de kosten van on-line transaction processing (OLTP) computerconfiguraties.

HP heeft de benchmark uitgevoerd met een single-instance implementatie van de Oracle 8i Enterprise Database Server versie 8.1.5 op een HP 9000 V2500 Enterprise Server met 32 processors. Daarbij is een verwerkingssnelheid gemeten van 92.832 transacties per minuut (tpmC), wat de prijs/prestatie-verhouding van deze configuratie tot één van de beste van dit moment maakt.

Tijdens de benchmark is niet alleen aan snelheid, maar ook aan betrouwbaarheid aandacht gegeven. Zo is gebruik gemaakt van een HP AutoRAID Disk Array 12H met een capaciteit van 7,9TB. De RAID-faciliteiten, dynamic data migration en hot-spare schijven van dit opslagsysteem bieden de hoogste waarborgen voor data-integriteit en herstelmogelijkheden. Andere fabrikanten maken tijdens hun benchmarks - om de prijs/prestatie-verhouding te verbeteren - vaak gebruik van onafhankelijk van elkaar opererende niet-RAID-schijven. Daarmee is de betrouwbaarheid echter niet gediend.

De HP 9000 V-klasse Enterprise Servers kenmerken zich door hun excellente schaalbaarheid. De servers uit het V2500-platform kunnen tot 32 PA-8500 PA-RISC processors bevatten en zijn gebaseerd op de 15,3 GB/s HyperPlane architectuur en het 64-bits besturingssysteem HP-UX 11.

Hewlett-Packard levert één van de breedste productportfolio's op het gebied van informatie-technologie. Naast computersystemen heeft HP software, randapparatuur, complete Internet- en intranetoplossingen, communicatieproducten en test- en meetapparatuur. Met 122.800 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

Informatie van Hewlett-Packard is te vinden op: www.hp.nl.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
John Wiltschut
020 - 547 61 22
john_wiltschut@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' Single-instance Oracle database snelst op HP server '
Lees ook