Singles vrezen misbruik na webcamseks


OOSTERHOUT, 20071004 -- Ondanks het feit dat ruim de helft van de singles zich geregeld amuseert met het verrichten van intieme handelingen voor de webcam, is deze vorm van vermaak niet zo ontspannend als het lijkt. Maar liefst 35 procent van hen vreest namelijk voor verspreiding van de erotische beelden via het internet. Dit blijkt uit een onlangs gehouden enqute door Online Magazine Singlessite.nl.

Verregaande intimiteiten
Angst voor ongewenste exposure lijkt gezien de uitkomsten van het onderzoek voor de hand te liggen. Want naast het feit dat ruim de helft geregeld gebruik maakt van de webcam voor seksueel getinte contacten, blijken ook de intimiteiten zelf van behoorlijk verregaande aard. Waar ruim een kwart het houdt bij zichzelf strelen en uitkleden, gaat 42 procent over tot zelfbevrediging voor het oog van de camera. Een kleine minderheid van 7 procent maakt daarbij gebruik van speeltjes zoals een vibrator terwijl de ander toekijkt. Eenzijdig uit de kleren gaan komt overigens weinig voor. Bij de meeste ondervraagden gaan de erotische handelingen gelijk op.

Slachtoffer & dader
Hoe reel is de angst voor misbruik nu echt? In de praktijk lijkt het aantal negatieve ervaringen mee te vallen. Slechts 3 procent zegt daadwerkelijk slachtoffer te zijn geworden na een erotische webcamsessie. Van hen werd er zonder toestemming materiaal op het internet verspreid. Eenzelfde percentage behoort tot de dadercategorie. Zij laten weten zich wel eens schuldig te hebben gemaakt aan het ongevraagd publiceren van erotische beelden na een webcamcontact.

Lekker verslavend
De opwindingsfactor van webcamseks scoort hoog. Ruim de helft ervaart seks bedrijven via een glasvezelkabeltje van `lekker' tot `super lekker'. De kans op een verslaving ligt hier echter op de loer. Een kwart van de genquteerden zegt namelijk niet meer goed zonder deze vorm van intimiteit te kunnen. Ook de frequentie van dergelijke sessies is aanzienlijk. Zo'n 20 procent sekst n of meerdere keren per week voor de webcam. De kans om daadwerkelijk tussen de lakens te belanden is overigens behoorlijk groot want 30 procent heeft echte seks naar aanleiding van een webcamcontact.Noot voor redacties:

De volledige resultaten van het onderzoek zijn te bekijken op:
multivote.sparklit.com/poll.spark/15826

Het artikel is te lezen op: www.singlessite.nl/singles_vrezen_voor_misbruik_na_webcamseks_12450.html

Deel: ' Singles vrezen misbruik na webcamseks '
Lees ook