Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

SIOD doet inval bij schoonmaakbedrijf

Bij een schoonmaakbedrijf in Rotterdam dat verdacht wordt van fraude zijn op 18 februari in vijf panden doorzoekingen gehouden door de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en door de FIOD-ECD. Bij het bedrijf zou sprake zijn van zwart werk. Daarnaast is bij twaalf van de circa vijftig klanten van het schoonmaakbedrijf in West- en Zuid-Nederland de administratie in beslaggenomen. Bij de doorzoeking is een groot aantal digitale bestanden door het digitaal rechercheteam van de SIOD in beslaggenomen.

Het schoonmaakbedrijf wordt ervan verdacht voor het merendeel van de ruim honderd medewerkers geen wettelijke sociale premies en belastingen af te dragen. Hierdoor zou de staat enkele honderdduizenden euro's mislopen.Verder onderzoekt de SIOD in welke mate door medewerkers bij het bedrijf ten onrechte bijstandsuitkeringen zijn ontvangen.

Aan de actie hebben 65 SIOD-medewerkers deelgenomen. Er wordt samengewerkt met FIOD-ECD in verband met verdenkingen in relatie tot belastingontduiking.

De SIOD is een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De opsporingsdienst is vorig jaar opgericht om de opsporing van zware, complexe fraude op het gebied van sociale zekerheid verder te intensiveren.

Deel: ' SIOD doet inval bij schoonmaakbedrijf '
Lees ook