Gemeente Leiden

'Ik zie altijd kleine, dagelijkse dingen die ik wil veranderen'

Sita Dewkalie, GroenLinks

De 34-jarige Sita Dewkalie woont al sinds haar achtste in Leiden. 'Ik ken Leiden door en door, zowel de 'Leienaren' als de studenten. Men zegt wel dat deze twee groepen niet mixen, maar ik heb zelf gezien dat het wel kan.' Tijdens haar studententijd werkte ze in een snookercentrum. 'Hier kwam een heel divers publiek en dat ging prima. Het promoten van diversiteit, daar sta ik voor. Mensen moeten samen kunnen leven.'

Sita studeerde in Leiden Culturele Antropologie (bestuderen van mensen en hun culturen). Na haar studie vond ze een baan bij een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking waar ze nog steeds parttime werkt. Ze beoordeelt de financiële en inhoudelijke haalbaarheid van ontwikkelingsprojecten, eerst voor landen in Afrika en nu voor de Cariben en Suriname. Zo loopt er een project in Haïti, waarbij de leefomstandigheden voor burgers in Port au Prince worden verbeterd.

Ook als raadslid wil ze zich inzetten voor lokale problemen en behoeften. 'Ik zie altijd kleine, dagelijkse dingen die ik wel zou willen veranderen. Viezigheid op straat, meer speelplaatsen voor kinderen in plaats van parkeerplaatsen, een betere leefomgeving in de wijken, meer groen in de binnenstad en dergelijke.' Verder wil Sita zich sterk maken voor meer veiligheid in de wijken en de binnenstad.

Ook op het gebied van onderwijs en cultuur is ze actief. Zo wil ze de vrije toegang tot onderwijs handhaven en scholen verbinden met de wijk, zodat er meer betrokkenheid is van wijkbewoners. En meer Leids jeugdtheater door de gemeente en de al bestaande culturele instellingen meer met elkaar te laten samenwerken.

Haar spaarzame vrije tijd brengt ze door met haar familie. Theater, zwemmen en dansen zijn haar favoriete bezigheden. Sita woont samen en heeft twee kinderen, die met haar meegaan naar
jeugdtheatervoorstellingen. Verder gaat Sita iedere zondag zwemmen met haar moeder. 'Een ontspannende manier om samen te zijn met je familie.' Ze houdt van Latijns-Amerikaanse, maar ook van Afrikaanse muziek. Zo af en toe dan kun je haar dan ook dansend tegenkomen bij muziekcentrum de 'X'.

sita.dewkalie@cordaid.nl of sitadewkalie@zonnet.nl Gerecht 11,
2311TC Leiden,
tel. 514 81 90

Deel: ' Sita Dewkalie uit Leiden wil dagelijks dingen veranderen '
Lees ook