Sitdowncomédienne Lisanne Herder is ambassadeur van Intermobiel


Intermobiel zet zich in voor positieve ‘jonggehandicapten’ in Nederland.

DEN HAAG, ARNHEM, 20110919 -- Vandaag is Lisanne Herder ambassadeur van Stichting Intermobiel geworden. Ze wil actief een steentje bijdragen. Vandaar dat ze vandaag meteen met Intermobiel meegaat naar de manifestatie stop de stapeling tegen de afbraak van de zorg. Lisanne Herder deed als eerste sitdown comédienne succesvol mee aan Holland’s Got Talent, waar ze hoge ogen gooide. Met haar positieve insteek en ‘handicap humor’ past ze perfect bij de positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je allemaal wél kunt als jongere met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Intermobiel is ook actief op het gebied van ‘handicap humor’, dus ze hebben veel overeenkomsten.

“Ik vind het super leuk dat zij mij als ambassadeur gevraagd hebben. Ik heb daarom meteen ja gezegd. Als ik mijn steentje kan bijdragen aan het uitdragen van Intermobiel zoals vandaag op de PGB manifestatie, wil ik dat met veel plezier doen. Zo zal het logo van Intermobiel met een korte toelichting op mijn website www.lisanneherder.com komen staan. De positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je nog wél kunt, spreekt mij erg aan. Intermobiel bespreekt ook seks met een handicap wat ik een goede zaak vind, want ook ´gehandicapten´ doen het of hebben de behoefte.“ aldus Lisanne.

Ambassadeursteam
Lisanne Herder komt het ambassadeursteam van Stichting Intermobiel versterken. Zo zetten Javier Guzman (cabaretier), Christijan Albers (oudF1 coureur), Kevin Hellenbrand (zanger), Bibi Schouten (model), Gerben Last (paralympisch tafeltennisser) en Marcel Timmer (autocoureur), zich allemaal op hun eigen wijze in als ambassadeur in voor Stichting Intermobiel.

Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel zet zich in voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische
ziekte in Nederland. De website www.intermobiel.com dient als digitale ontmoetingsplaats en
kennisplatform voor deze jongeren. Op de website komen alle onderwerpen aan bod die
spelen bij jong zijn en een lichamelijke handicap hebben van: aanpassingen, wonen, vrije tijd, medische zaken, wetten en voorzieningen, sociale activiteiten tot seksualiteit. Deze ervaringen dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen.

Lisanne Herder
Lisanne Herder is bekend als eerste sitdown comédienne in Nederland. Ze deed succesvol mee aan Holland’s Got Talent. Ze zorgde voor een lachende jury en het publiek. Ze liet de jury, en vooral Gordon, versteld staan met haar goede grappen en grollen. Lisanne kan wel naar buiten toe in haar rolstoel. Ze is blij iets te kunnen betekenen voor minder mobiele lotgenoten. Intermobiel heeft haar gevraagd als ambassadeur, omdat ze ook uit Arnhem komt, net als Stichting Intermobiel, en tot de doelgroep van Intermobiel behoort. Met haar positieve insteek en ‘handicap humor’ als sitdown comédienne past ze perfect bij de positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je allemaal wél kunt met een handicap of chronische ziekte in Nederland.


Deel: ' Sitdowncomédienne Lisanne Herder is ambassadeur van Intermobiel '
Lees ook