Ingezonden persbericht

BINNEN&BUITEN 2001 BIJ KASTEEL LIMBRICHT IN SITTARD

LIMBURG-Sittard, in het kader van de Entente Florale competitie uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland, herbergt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september 2001 het groenste evenement van Zuid-Nederland. Tijdens deze dagen vindt op de terreinen rondom Kasteel Limbricht de 'BINNEN&BUITEN 2001' plaats.

BINNEN&BUITEN 2001 is een centraal, jaarlijks terugkerend, voor Limburg uniek evenement in het kader van de Week van het Platteland. In een sfeervolle en met stijl aangeklede omgeving krijgt de bezoeker een totaaloverzicht van wat het platteland te bieden heeft. Voor jong en oud is er van alles te zien, te leren, te beleven, te proeven en te kopen. Landleven, hoogwaardige streek- en hoeveproducten, landelijke huis- en tuindecoraties, buitenkleding, antiek, bloemen en planten. Daarnaast workshops en demonstraties en informatie van agribusinessbedrijven, natuur- en milieuorganisaties, plattelandstoerisme en natuurbeheer. Kortom: in Limbricht-Sittard komt alles samen wat te maken heeft met het landelijke en Bourgondische
-Limburgse- leven. Voor de Limburgse Land- en Tuibouwbond (LLTB), de in Zeeland en Noord-Brabant werkzame Zuid Nederlandse Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en de Belgische Boerenbond vormt BINNEN&BUITEN 2001 het start evenement voor de 'Week van het Platteland' die duurt van 14 t/m 22 september. Ook de Provincie Limburg ondersteunt dit evenement.

ACTIVITEITEN
Verspreid over de beurs zullen -geheel in de stijl van de beurs- tal van attracties, ambachten, demonstraties en activiteiten voor jong en oud plaatsvinden.
Verspreid over de drie dagen vinden er een breed scala aan activiteiten plaats.
Groendecoraties, bloemschikken, manden maken, boomsnoeien, een boomchirurg is aanwezig. kinderkeramiek, wolverven en vilten, valken, ezels, optredens van jachthoornblazers, appelsap en stroop maken, natuurproefjes, konijnen, weven en spinnen, mergelbouw, presentatie oude tractoren, houtstamzagen, volksdansgroep de Foekepot, bak- en kookdemonstraties, broodjes bakken, westernriding, Doggy Dance, turnen op pony's, inlijsten met hout, Bauernmuseum Tuddern toont het oude graanproces, Limburgs Kampioen trekpaard wordt gevlecht en opgetuigd, paard met huifkar rijden, miniatuurbouw van boerderijen, een trapskelterbaan, er is een strobalendorp en voor de kleiner liggen kleurplaten klaar. Ook is er een heuse TV studio ingericht van waaruit TV Zitterd, voor de gemeente Sittard-Geleen drie dagen semi-live uitzendingen verzorgt. De openingstijdens zijn vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt f 15,-. Kinderen tot 6 jaar gratis en van 6-12 jaar f 5,-. Voor verdere informatie is de organisatie bereikbaar onder het telefoonnummer 046-4580543


Voor verdere informatie: Guus Queisen t. 046-4585166

Deel: ' Sittard uitgeroepen tot groenste stad van Nederland '
Lees ook