Ingezonden persbericht


Situatie Ambon

Een bom ontploft in de tuin van de kerk Maranatha
Gistermiddag 09-10-2001, omstreeks 15.10 werd een bom in de tuin van de Marantha kerk gegooid, door een tweetal onbekende personen die op een scooter reed. Een becakrijder Pieter Lesnussa is daar getuige van. Hij kon nog net twee kleine jongens die in de voorhal van de kerk zaten op tijd waarschuwen. Er zijn geen slachtoffers en behalve een paar kapotte ruiten (door de klap) zijn er verder geen materiele schade. Meteen onstond er paniek en alle wegen naar Maranatha toe werden afgesloten. Zelf bevond ik op dat moment bij de Alfatta Moskee tesamen met dr. Bernard Jansen van Horizon Holland, Geertjan Lasssche (journalist) en cameraman P.Schouten, waar de situatie erg rustig was.

Anoniem telefoon "tegenaanval als gevolg van de Amerikaanse/Engelse aanval op Taliban" Dagblad Siwa Lima heeft gistermiddag 09-10-2001 om 17.30 uur een anomieme telefoon ontvangen met de mededeling dat deze week wraakacties op zee zullen plaatsvinden als gevolg van de Amerikaanse-Engelse aanval op Taliban. De situatie is daardoor gespannen. Men durft de baai niet meer te bevaren. Extra veiligheidmensen zullen ingezet worden voor de route naar Seram, Saparua en Haruku. De civiele noodtoestand wordt verzocht te anticiperen en de mariniers moeten waakzaam zijn in de baai van Ambon.

Anticipatie "sweeping" van buitenlanders in Hotels Ook in Ambon worden "sweeping" van buitenlanders geanticipeerd. Hotel Mutiara wordt vanaf 08-10-2001 door de militairen 24 uur bewaakt. In dit hotel logeren n.l. bijna alle leden van UN, UNCEF. ACF, MSF en MCI.

N.a.v. de bommeldingen en wraakacties is de situatie in Ambon nu weer gespannen. Wijkposten worden nu weer ingezet. Verder is het nu droge moesson. De benzineprijs is duur geworden Rp 3,500 per liter (voorheen was het Rp 1,500)

Ambon, 10-10-2001

Paulien Joel-Parera

pareradekker@home.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Situatie op Ambon nog steeds gewelddadig '
Lees ook