Gemeente Eindhoven


Persbericht: 24 november 1999, 15.30 uur

Situatie rond vat azijnzuur onder controle

Gebied rond textielfabriek Eindhoven om 15.15 uur vrijgegeven

Op woensdag 24 november 1999 om 15.15 uur is het gebied in de Eindhovense binnenstad rond textielfabriek Leo Schellens aan de Vestdijk weer vrijgegeven.

's Ochtends rond 11.15 was er in de textielfabriek in een vat azijnzuur natriumhypochloride terechtgekomen, waardoor een chemische reactie plaatsvond waarbij chloorgas vrijkwam.

Er zijn ten gevolge van de lekkage negen gewonden, van wie vier medewerkers van de textielfabriek. Vier gewonden werden opgenomen in het Diaconessenhuis en vijf in het Catharinaziekenhuis. Zesenveertig mensen uit de omgeving met lichte gezondheidsklachten werden opgevangen in het Mandarin Hotel. Na GGD-onderzoek konden zij weer vertrekken.

Direct na de ramp werd het gebied gelegen tussen Vestdijk, Kanaaldijk Zuid, Tongelresestraat, Bleekstraat, Nachtegaallaan en Bilderdijklaan ontruimd.
Vijftien a twintig mensen uit de directe omgeving zijn geevacueerd en naar het Indoorsportcentrum aan de Aalsterweg gebracht. Inmiddels mag iedereen weer huiswaarts keren.

De circulatie van het verkeer in de binnenstad is problematisch. Automobilisten wordt aangeraden het centrum te mijden.

Voor vragen is er een callcentre ingericht met als telefoonnummer 040-2302302. Dit is operationeel tot 17.00 uur woensdagmiddag. Omroep Brabant treedt op als service-zender.

Deel: ' Situatie rond vat azijnzuur Eindhoven onder controle '
Lees ook