Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

sjeik in Qatar gaat partnership aan met CHN

LEEUWARDEN Sjeik Faisal Al Thani uit Qatar en voorzitter Bert Vroon van het College van Bestuur van Christelijke Hogeschool Noord-Nederland in Leeuwarden ondertekenen woensdag 26 juni een overeenkomst over de CHN University Doha Campus in Qatar. De `partnership' moet de komende jaren leiden tot een forse uitbreiding van de CHN-vestiging in het emiraat aan de Perzische Golf. Streven is dat het aantal studenten toeneemt van 85 nu tot 400 à 500 in 2006.

Sjeik Faisal Al Thani is president van de FBQHC Group in Qatar. Deze onderneming participeert samen met de CHN in de campus, die gevestigd is in de hoofdstad Doha. De FBQHC Group regelt onder andere de facilitaire voorzieningen, terwijl de CHN verantwoordelijk is voor onderwijskundige zaken, zoals docenten en onderwijsprogramma's.

De eerste lichting studenten volgt de opleiding Hospitality Management (Internationaal Hotelmanagement). De studenten zijn niet alleen uit Qatar afkomstig, maar ook uit landen als Jordanië Oman, Koeweit en Saoedi-Arabië.

Naar verwachting gaat in september de opleiding International Business van start. Dit zal de Doha Campus een flinke impuls geven, verwacht Klaas Speelman, die bij de CHN verantwoordelijk is voor de aansturing van de buitenlandse vestigingen en de coördinatie van internationale activiteiten.

De CHN wil de komende jaren uitgroeien tot een `global campus' met een palet aan internationale onderwijsprogramma's en buitenlandse vestigingen. Behalve in Qatar heeft de Friese hogeschool ook `campus sites' in Zuid-Afrika, Libanon en Aruba.

De ondertekening van de overeenkomst vindt woensdag 26 juni plaats om 10.00 uur in het Globe-gebouw van de CHN. Na afloop wordt er een persconferentie gehouden.

Voor meer persinformatie:
¦ Klaas Speelman, directeur CHN-Instituut Service Management (06-51177569) ¦ Lammert de Hoop, Communicatie & Marketing, tel. 058-2330543/06-10914645

Deel: ' Sjeik in Qatar gaat partnership aan met CHN '
Lees ook