Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vorige Pagina
Zaterdag 1 september

SKEELERWEDSTRIJDEN IN AXEL

Op zaterdag 1 september a.s. worden in Axel voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer skeelerwedstrijden gehouden. Om extra aandacht aan dit jubileum en aan de skeelersport te geven, zal een wedstrijd worden gehouden voor de toprijders uit de Nederlandse competitie. Maar ook voor amateurs is er alle gelegenheid om een sportieve prestatie neer te zetten! De start en finish wordt dit jaar gelegd op de Bijlokestraat.

Het programma voor de jeugd start om 13.50 uur en is als volgt samengesteld:

* 13.50 uur : t/m 7 jaar;

* 14.05 uur : 8 t/m 10 jaar;

* 14.20 uur : 11 t/m 12 jaar;

* 14.40 uur : 13 t/m 16 jaar.

De jeugdwedstrijden worden gehouden op de Bijlokestraat. De jongens en meisjes starten gelijk maar worden apart in de uitslag verwerkt. Voor de eerste drie is per leeftijdscategorie een ereprijs beschikbaar. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een leuke herinnering. De deelnemende kinderen moeten minimaal een kwartier voor het begin van de wedstrijd van hun leeftijdscategorie aanwezig zijn om zich in te schrijven en hun rugnummer op te spelden.

Het programma voor de senioren bestaat dit jaar uit drie wedstrijden:
* 12.00 uur : Veteranen (40 jaar en ouder);
* 13.00 uur : C-rijders (alle skeeleraars die niet in één van de andere categorieën zijn ingedeeld);

* 15.00 uur : A-rijders (Nederlandse topcompetitie).
Dames en heren worden in dezelfde categorie ingedeeld. Het parkoers is Bijlokestraat-Singelweg-Westsingel-Rooseveltlaan. Inschrijving is mogelijk tot een kwartier voor de start van de betreffende categorie in de tent aan de Bijlokestraat. De inschrijving start om 11.30 uur.

Dankzij de steun van veel bedrijven en instellingen kan de jeugd gratis deelnemen. De organisatie wil alle deelnemers op het hart drukken om te zorgen voor goede beschermingsmiddelen zodat het evenement veilig en zonder ongelukken kan verlopen.

Deel: ' Skeelerwedstrijden in Axel '
Lees ook