Gemeente Nijmegen


Skiën voor vijftigplussers

Voor de derde keer organiseert de afdeling Sport en Recreatie samen met de Skibaan Molenhoek een cursus skiën speciaal voor senioren. De cursus is bedoeld voor diegenen die nog nooit op de lange latten hebben gestaan, maar ook voor gevorderden is dit een kans om hun techniek te verbeteren. De lessen worden gegeven door ervaren skidocenten, die zelf ook tot de vijftigplussers behoren. De lessen beginnen op 7 januari en duren anderhalf uur. Speciale kleding is niet nodig; makkelijk zittende kleren, zoals een trainingspak voldoen prima. Het dragen van handschoenen is wel verplicht. De cursus bestaat uit zeven lessen voor 18,50 per les inclusief ski's en schoenen. De eerste twee lessen zijn proeflessen (kosten 37,00) en pas daarna hoeft u te beslissen of u de hele cursus af wilt maken. Ski-gymnastiek

Vanwege het grote succes van de cursussen worden er ook nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er voor de deelnemers nu ook de mogelijkheid om elke zaterdagochtend mee te doen aan ski-gymnastiek met aansluitend de gelegenheid om een uur (onder begeleiding) vrij te skin. Tijdens de cursus wordt er ook een 'dagje sneeuwhal' georganiseerd, waarbij alle skiërs de kans krijgen echte sneeuw te proeven.

Voor meer informatie kunt u bellen met Linda van der Burg, afd. Sport en Recreatie, maandag tot en met woensdag tel. 024-3299143. Indien u mee wilt doen, moet u zich vóór 17 december opgeven bij Hans van Peer, de skidocent, tel. 024-3783074.

Deel: ' Skiën voor vijftigplussers in Nijmegen '
Lees ook