SKKP


SKKP Vakopleiding Taxichauffeur vernieuwd

De SKKP Vakopleiding Taxichauffeur is vernieuwd en speelt nu nog nadrukkelijker in op de beroepspraktijk van de taxichauffeur. Vanmiddag nam minister De Boer van Verkeer en Waterstaat op de AutoRAI de brochure van de vernieuwde vakopleiding in ontvangst van mevrouw Bakermans, voorzitter van SKKP.

De vernieuwde SKKP Vakopleiding Taxichauffeur is meer dan ooit een praktijkgerichte opleiding, waarin veel aandacht wordt besteed aan servicegerichtheid, comfortabel, veilig en efficiënt rijgedrag en kennis van wet- en regelgeving. Daarnaast is de vakopleiding uitgebreid met het onderdeel HNR (Het Nieuwe Rijden). HNR is een vlotte, doortastende, veilige en comfortabele rijstijl die het milieu minder belast en brandstof bespaart. Inmiddels brengen al enkele duizenden automobilisten HNR in de praktijk.

Voordelen voor personenvervoer
SKKP is van mening dat HNR aansluit op de doelen van de SKKP Vakopleiding Taxichauffeur en heeft daarom besloten HNR hierin op te nemen.
In februari nog start een aantal pilot-bijeenkomsten waarin de eerste veertig taxichauffeurs worden geschoold in de principes van HNR. In april gaat de vernieuwde vakopleiding definitief van start.

SKKP heeft met drie opleidingsinstituten contracten afgesloten om de vernieuwde SKKP Vakopleiding Taxichauffeur te verzorgen. Het zijn VVCR, VTL en Rij-instructeursopleiding Nieuwegein. Chauffeurs in loondienst kunnen, onder voorwaarden, de SKKP Vakopleiding Taxichauffeur gratis volgen. Zij kunnen zich daarvoor aanmelden bij SKKP.

SKKP
De Stichting Kwaliteitsbevordering Kleinschalig Personenvervoer (SKKP) is in 1998 opgericht door KNV/Taxi, FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond. SKKP ontwikkelt, stimuleert en bevordert vakopleidingen en cursussen voor taxichauffeurs, houdt zich bezig met Arbozorg en veiligheid en doet regelmatig onderzoek naar marktontwikkelingen.

Deel: ' SKKP Vakopleiding Taxichauffeur vernieuwd '
Lees ook