Ingezonden persbericht


persbericht

SkyberNet introduceert nieuwe hostingdiensten

Verdere invulling van totaaloplossing op telecomgebied

Hoofddorp, 20 augustus 2001 - SkyberNet professional telecom solutions introduceert een uitgebreid pakket, op Unix gebaseerde hostingdiensten. Hiermee komt het bedrijf verder tegemoet aan de wens van klanten naar één provider voor een totaaloplossing op het gebied van telecom. SkyberNet maakt hiertoe gebruik van een geavanceerd, eigen platform, waarmee een zeer hoge kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening wordt bereikt.

Het aanbod van SkyberNet speelt in op het groeiend aantal ondernemingen voor wie de internetsite van kritiek belang is. De vijf 'shared' hostingpakketten (gebaseerd op gedeelde servers) bieden klanten een uitstekende balans tussen prestaties, specificaties en prijs. De standaardpakketten kunnen naar wens worden uitgebreid om volledig aan te sluiten op de bedrijfsspecifieke behoeften. Met dedicated hosting (gebaseerd op een specifiek voor de klant gereserveerde server) en co-location (hosting in een gecontroleerde en beheerste serveromgeving) worden daarnaast maatwerkoplossingen geboden aan klanten met zware, geavanceerde (e-commerce) internetsites.

Opzet van het platform
Het SkyberNet hostingplatform draait onder Sun Solaris en is beschermd door dubbel uitgevoerde firewalls. Zowel de web- als mail-servers zijn meervoudig uitgevoerd, zodat gebruikspieken en uitval van individuele systemen, moeiteloos worden opgevangen. Bestanden van de websites zijn opgeslagen op een, eveneens door firewalls beveiligd en meervoudig uitgevoerd Sun cluster, zodat ook hier maximale beschikbaarheid gewaarborgd is.

De SkyberNet hostinglocatie is meervoudig verbonden met het eigen SkyberNet-netwerk, dat op zijn beurt op verschillende plaatsen een snelle verbinding heeft met backbone providers. Een storing binnen het netwerk of bij een backbone provider heeft hierdoor geen invloed op de beschikbaarheid van de sites. Het SkyberNet datacentrum is optimaal beveiligd en klimaatbeheerst en de systemen worden nauwlettend bewaakt vanuit het eigen netwerkmanagementcentrum.

Marktvisie
Steeds meer bedrijven en instellingen zien de eigen internetsite als een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Niet alleen voor de presentatie van het bedrijf, de producten en diensten, maar in toenemende mate ook om (interactief) met klanten en leveranciers te communiceren en zaken te doen. Met het groeiende belang van de site, worden de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid ervan steeds belangrijker. Uitbesteden van hosting aan een professionele hostingprovider is dan een aantrekkelijke optie. Bijkomend voordeel is dat bedrijven zich volledig op de exploitatie, in plaats van op het beheer van hun site kunnen richten.

Over SkyberNet professional telecom solutions
SkyberNet professional telecom solutions biedt als onafhankelijk provider een compleet pakket telecommunicatiediensten dat tegemoet komt aan de wensen van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf: flexibel, ongelimiteerd in mogelijkheden en betaalbaar. Deze diensten omvatten internettoegang, virtual private networking (VPN) en hosting. Voor het datatransport wordt het Internet Protocol (IP) gebruikt, wat in de toekomst geavanceerde toepassingen mogelijk maakt, zoals Voice-Over-IP en Video Conferencing. SkyberNet biedt momenteel breedbanddiensten aan in een groot deel van de Randstad. SkyberNet (www.skybernet.nl) is een Nederlandse onderneming en gevestigd in Hoofddorp.

Informatie voor de pers, niet voor publicatie:

SkyberNet Nederland B.V. Lubbers & De Jong B.V. Maarten Meijer Piet van Reeuwijk
Wegalaan 22-24 Keizersgracht 219
2132 JC Hoofddorp 1016 DV Amsterdam

tel. (023) 567 76 00 tel. (020) 421 05 65 email: mmeijer@skybernet.nl email: piet@l-dj.nlDeel: ' SkyberNet introduceert nieuwe hostingdiensten '
Lees ook