SkyNRG kiest Intertek voor kwaliteitsborging duurzame vliegtuigbrandstof (biokerodine)

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20110809 --

Intertek, een toonaangevende aanbieder van oplossingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voor een breed scala aan bedrijfstakken over de hele wereld, is door SkyNRG, de innovatieve producent van duurzame vliegtuigbrandstof, gekozen om de kwaliteit van haar brandstof te testen en waarborgen.

Intertek ondersteunt SkyNRG bij de ontwikkeling van een robuust kwaliteitsborgingsprogramma voor haar brandstof, zodat SkyNRG haar klanten een duurzame vliegtuigbrandstof kan leveren die even betrouwbaar en veilig is als de traditionele Jet A1 kerosine.

Intertek zal haar test- en inspectiediensten wereldwijd leveren; deze diensten houden in dat zowel de 100% zuivere duurzame (bio-) vliegtuigbrandstof wordt getest als het uiteindelijke mengsel (voor 50% gemengd met kerosine) dat voor commerciële vluchten wordt gebruikt.

Sinds de recente aanpassing van de ASTM D-7566 specificaties voor synthetische turbinebrandstof, zijn reguliere vluchten op biokerosine mogelijk. De ASTM D-7566 specificatie is een industrienorm voor de kwaliteit van vliegtuigbrandstoffen en synthetische mengcomponenten, die toepasbaar is op de productie, distributie en opslag van brandstof en op brandstofoverslagpunten.

Bart Rosendaal, directeur Refining and Supply van SkyNRG, zei: “Voor een nieuw product zoals duurzame vliegtuigbrandstof is het opbouwen van vertrouwen in het product en het waarborgen van de hoogste kwaliteit van cruciaal belang, zeker in de luchtvaart. Intertek heeft een belangrijke rol gespeeld in de kwaliteitsborging van de brandstof die is gebruikt in de eerste vluchten op biokerosine en we verheugen ons op de voortzetting van onze samenwerking.”

Over Intertek:

Intertek (ITRK.L) is een toonaangevende aanbieder van oplossingen op het gebied van kwaliteit en veiligheid en levert diensten aan een breed scala aan bedrijfstakken over de hele wereld, waaronder het testen en inspecteren van biobrandstof. De medewerkers van Intertek geven meerwaarde aan de producten en processen van klanten en ondersteunen zo hun succes op de wereldmarkt. Intertek ondersteunt haar klanten door middel van een netwerk van ruim 1000 laboratoria en kantoren en ruim 30.000 medewerkers in meer dan 100 landen. (LSE:ITRK) www.intertek.com

Over SkyNRG:

SkyNRG wil graag een bijdrage leveren aan het scheppen van een duurzame toekomst voor de luchtvaart door het ontwikkelen van een duurzame productieketen voor alternatieve vliegtuigbrandstoffen. De markt voor deze brandstoffen komt nog maar net op; SkyNRG zet de eerste stap om de droom van duurzaam vliegen werkelijkheid te maken. https://skynrg.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Intertek
Michel Verhoef, +31 34488457
Laboratory Business Development, EMEA
michel.verhoef@intertek.com
of
SkyNRG
Bart Rosendaal, +31 620031832
Refining & Supply
bart@skynrg.com
of
Intertek
Erik Holladay, +1 713 407 3533
Global Marketing Director, Commodities

erik.holladay@intertek.com

Ticker_symbol LSE:ITRK

Deel: ' SkyNRG kiest Intertek voor kwaliteitstest duurzame vliegtuigbrandstof '


Lees ook