Slaapwijzer.net lanceert gratis slaapcursus


Gebrek aan kennis belangrijke oorzaak hardnekkige slaapproblemen

UTRECHT, 20160205 -- Je slaap slecht, probeert van alles, maar er verandert er weinig tot niks. Voor zo’n 10% van de Nederlanders is dit de harde werkelijkheid. Zij kampen met chronische slaapproblemen. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken heeft slaapwijzer.net een gratis slaapcursus ontwikkeld. In 5 dagen wordt er ingegaan op de dieper liggende (vaak onzichtbare) oorzaken van slaapproblemen en de manier waarop deze bij de wortel aangepakt kunnen worden. Door middel van online tests kunnen deelnemers inzicht krijgen in de achtergrond van hun eigen slaapproblemen. Aanmelden voor de gratis e-cursus kan via www.slaapwijzer.net/online-slaapcursus.

Slaapwijzer.net heeft bewust gekozen voor een gratis online cursus. William van der Klaauw, slaapdeskundige van slaapwijzer.net: “Wist je dat een simpele google zoekopdracht met de woorden “slaapproblemen” en “alles geprobeerd” meer dan 4.000 resultaten oplevert? En dat is alleen nog maar het topje van de ijsberg. Het is schokkend om te zien hoeveel mensen jaren (of zelfs decennia) worstelen met hun slaapproblemen. Ik vind het spijtig dat er zoveel waardevolle tijd ‘moe en lusteloos’ weggegooid wordt. Vaak onnodig, want iedereen kan beter slapen als je maar weet wat de echte oorzaken zijn en wat je hier aan kan doen.”

Geen idee van de echte oorzaken
Dat bijna alle slechte slapers vaak jaren worstelen met hun slaapproblemen heeft een reden volgens slaapwijzer.net. Van der Klaauw: “Niet alleen slechte slapers hebben vaak geen idee wat de echte oorzaken van hun slaapproblemen zijn, maar ook bedrijven en soms zelfs huisartsen zijn niet voldoende op de hoogte. Het treurige gevolg is dat een groot deel van de 'oplossingen' en 'adviezen' om slaapproblemen op te lossen zich niet op de echte oorzaken richten en dus niet of slechts tijdelijk werken. Slechte slapers worstelen om die reden vaak jaren - soms zelfs decennia - met hun slaapproblemen en raken op den duur moedeloos en gefrustreerd. Binnen onze e-cursus proberen we dit patroon te doorbreken.”

Patroon doorbreken
Binnen de online slaapcursus van slaapwijzer.net wordt ingegaan op de dieper liggende oorzaken van slaapproblemen en de manier waarop deze opgelost kunnen worden. Van der Klaauw: “Hierbij kun je onder andere denken aan de invloed van hormonen, de lichaamstemperatuur en de biologische klok op de kwaliteit van slaap. Daarnaast is er aandacht voor zogenoemde ‘slaapangst’. Bij veel mensen zorgt het slechte slapen simpelweg voor zoveel spanning dat het bijna onmogelijk is om in slaap te vallen. Juist door aan al deze factoren te werken kunnen jarenlange slaapproblemen definitief opgelost worden. We willen de deelnemers aan onze slaapcursus hier graag bij helpen.”


Slaapwijzer.net
Slaapwijzer.net is opgericht door slaapdeskundigen en heeft als doel om haar bezoekers wijzer te maken over slaap. Met behulp van informatieve, volledige en onderbouwde artikelen over thema’s zoals beter slapen en slapeloosheid wordt het thema vanuit verschillende invalshoeken belicht. Maandelijks wordt de website door zo’n 30.000 mensen bezocht, vooral tijdens de nachtelijke uren. In 2015 heeft Slaapwijzer.net haar eerste boek over het definitief oplossen van slaapproblemen uitgebracht.


Deel: ' Slaapwijzer.net lanceert gratis slaapcursus '


Lees ook