Ingezonden persbericht


persbericht

SLACHTOFFERS A4 ONDERSTEUNEN BEROEP BIJ RAAD VAN STATE

Op woensdag 24 november gaan 4 organisaties een beroepsschrift indienen bij de Raad van State tegen het Tracébesluit van de A4 Delft-Schiedam. Een aantal toekomstige slachtoffers van deze A4 hebben zich solidair verklaard en zullen bij het indienen aanwezig zijn, want 'wij weten wat het betekent als deze A4 wordt aangelegd'.

Op 25 november eindigt de mogelijkheid om bij de Raad van State in beroep te gaan tegen het besluit van oud-minister Eurlings om de A4 aan te leggen. Tenminste 6 individuele burgers hebben deze stap inmiddels gezet. Op 24 november 16.00 uur staan een aantal organisaties voor de deur van de Raad van State op het Lange Voorhout. Het zijn de Milieufederatie Zuid-Holland, de Stichting A4metVaart, de Stichting StopRW19/A4 en de Vereniging tegen Milieubederf. Zij hebben zich gebundeld in het actie-comité "Hoezo Midden-Delfland snel weg?". Zij vinden dat het besluit nog steeds onzorgvuldig, onzinnig en onjuist genomen is. Er is nog steeds sprake van onaanvaardbare geluids- en luchtoverlast, en de risico's voor de tunnelveiligheid zijn onverantwoord. De toekomstige slachtoffers van de aanleg kunnen hierover meepraten. Daarom hebben zij besloten eveneens om 16.00 uur aanwezig te zijn om het beroep bij de Raad van State te ondersteunen. Bovendien nemen zij ruim 10.000 handtekeningen mee van nog meer mensen die zich solidair hebben verklaard. De slachtoffers, aangrijpend verminkt en verwond, zullen zich in wagentjes en op krukken vanuit een speciale bus naar de deur van de Raad van State begeven. Aldaar zal één van hen de cd met alle handtekeningen en het Beroepsschrift in de brievenbus laten glijden. De boodschap is duidelijk: 'wij staan vierkant achter al deze duizenden mensen en achter dit beroepsschrift, omdat wij weten wat het betekent als deze A4 wordt aangelegd'.

Wat: het indienen van een Beroepsschrift bij de Raad van State tegen het besluit tot de aanleg van de A4 Delft-Schiedam, en het aanbieden van ruim 10.000 handtekeningen tegen dit besluit Wie: een 5-tal organisaties, verenigd in het actie-comité 'Hoezo Midden-Delfland snel weg?", daarbij ondersteund door een groep toekomstige slachtoffers van deze A4 Waar: De Raad van State, Lange Voorhout 3, Den Haag Wanneer: woensdagmiddag 24 november 16.00 uur


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Slachtoffers A4 ondersteunen beroep bij Raad van State '


Lees ook