AANKONDIGING 13 december

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 9 december 1999
·

Slag- steek- en stootwapens inleveren zonder strafvervolging

Iedereen die slag-, stoot- of steekwapens in bezit heeft kan deze van 13 december 1999 tot en met 1 januari 2000 bij alle politiebureaus in het gebied van Politie Hollands Midden inleveren zonder kans op strafvervolging. Het gaat om de landelijke inleveractie 'Heb 't lef. Wapens weg!' Het doel van de actie is om geweld in de samenleving terug te dringen. De wapens waarom het gaat zijn onder meer vlindermessen, stiletto's, wapenstokken en katapulten.

De landelijke actie loopt van 13 december tot en met 24 december 1999 . Politie Hollands Midden verlengt de mogelijkheid tot het straffeloos inleveren van wapens met een week. De actie richt zich speciaal op jeugd vanaf 13 jaar. Een grote voorlichtingsactie richt zich dan ook met name op deze groep jongeren. Scholengemeenschappen worden voorzien van landelijk voorlichtingsmateriaal begeleid door een lesbrief voor de docenten.

In de landelijke actieweek vindt van 18 op 19 december de 'Nacht van 't lef' plaats. Bij diverse horecagelegendheden waar portiers zijn kunnen die nacht wapens worden ingeleverd. Bij de deelnemende horecabedrijven staan inleverbakken met posters die de actie aangeven. De portiers die hieraan meedoen dragen die nacht een t-shirt met het opschrift 'Heb 't lef. Wapens weg!'

Deel: ' Slag- steek- en stootwapens inleveren zonder strafvervolging '
Lees ook