Ingezonden persbericht

Slagerij Van Roessel wordt Hofleverancier

Unieke bekroning voor echt Waalwijks familiebedrijf

13-03-2003, 20030312 -- In het jaar dat Slagerij Van Roessel haar 125-jarig bestaan viert, ontvangt het Waalwijkse bedrijf bij Koninklijk Besluit het predikaat 'Hofleverancier'. Dat is een unieke bekroning. Op donderdag 13 maart aanstaande om 17.00 uur reikt burgemeester J. de Geus het Hofleverancierschap uit in de winkel op De Els. Dat is eveneens het startsein van een reeks van festivititeiten, want de komende tijd staat de slagerij geheel in het teken van 'de royale smaak van vroeger'.

"Het is een enorme eer", vinden Jan en Anneke van Dun-van Roessel. "De koningin kent het Hofleverancierschap alleen toe aan bedrijven die gedurende een lange periode toonaangevend zijn geweest in kwaliteit, klantvriendelijkheid en bedrijfsvoering." Deze kroon op het werk valt hun te beurt in het jaar dat de slagerij haar 125-jarig bestaan viert. Al meer dan eeuw is Slagerij Van Roessel een begrip in Waalwijk en omstreken. "Dat is óók een uitzonderlijke prestatie. Met dank aan alle klanten die ons in de loop der tijd trouw zijn gebleven."

Smaakmakend

Slagerij Van Roessel is sinds 1877 in het centrum van Waalwijk gevestigd. Als echt familiebedrijf, dat door de jaren heen van vader op zoon en later op dochter is overgegaan. Anneke van Dun-van Roessel heeft nu met haar man Jan de leiding over het bloeiende bedrijf met inmiddels 35 medewerkers.De slagerij heeft al lang een zeer goede naam, tot ver buiten Waalwijk. Ambachtelijkheid staat tot op de dag van vandaag hoog in het vaandel. In de werkplaats van Van Roessel zijn vijf slagers dag in dag uit bezig om het verse vlees op alle mogelijke manieren te bewerken tot hoogwaardige eindproducten. Met moderne technieken maken deze vakmensen eigenhandig 'ouderwets lekker' vlees. "Je proeft hier letterlijk de smaak van kwaliteit," is de conclusie van de jury die Slagerij Van Roessel in 1997 uitroept tot 1ste Slagerij van het Jaar. Met de royale smaak van vroeger, dus.

Meeneem-maaltijden

Maar ook: het gemak van nu. Want de slagerij is meegegroeid met de ontwikkelingen op het gebied van eten en koken. Wie niet de tijd of de gelegenheid heeft zelf een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten, kan ook terecht bij Van Roessel. Twee professionele koks koken elke dag een nieuw gerecht. Een smakelijke 'Hollandse pot' met verse groenten en aardappels en uiteraard een goed stuk vlees. Deze koks bereiden ook de verschillende weekschotels, de soepen, snacks, salades en sauzen die in de vleeswinkel op De Els te vinden zijn. Daarnaast is er de druk bezochte broodjescorner en verzorgt het bedrijf uitgebreide lunches voor bedrijven. Klanten kunnen er zelfs hapjes- en tapasschalen of complete barbecueschotels bestellen. Slagerij Van Roessel is een 'ouderwets goede' slagerij die met beide benen in de wereld van de hedendaagse consument staat: een voorname reden voor de toekenning van het predikaat Hofleverancier.

Fijnproeverijen

Na de officiële uitreiking aanstaande donderdag zijn alle klanten welkom om met de medewerkers van de slagerij het glas te heffen onder het genot van een hapje van het huis, in een muzikale entourage. In verband met de festiviteiten is de winkel dan vanaf 16.30 uur gesloten. De dagen daarna wordt het feest voortgezet: op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart zullen enkele prominente Waalwijkers een geheel 'nieuwe service' in de winkel op De Els in het leven roepen. En de komende zes weken staan bij Van Roessel in het teken van de authentieke Hollandse keuken, met elke week een andere lekkernij uit 'die goeie, ouwe tijd' in de aanbieding. Wie thuis de koning te rijk wil zijn, komt dus langs bij Hofleverancier Van Roessel.

Deel: ' Slagerij Van Roessel wordt Hofleverancier '
Lees ook