Ingezonden persbericht


SLAU organiseert: Het Hoge Woord - maandag 17 februari

Literair cafi met ROGIE WIEG en psychiater BRAM BAKKER

Wordt dit een gewoonte, schrijvers vragen met hun psychiaters, verzorgers, zielenhoeders op te treden? We hadden het eerlijk zelf niet durven bedenken, maar in dit geval doorbrak Rogi Wieg het taboe. Deze maand verscheen zijn nieuwe autobiografische boek Kameraad scheermes. Op deze aflevering van Het Hoge Woord zal gepraat worden over depressies, persoonlijkheidsstoornissen, grenzen en behandeling en zal veel worden voorgelezen uit het werk van Rogi Wieg. Met muziek en natuurlijk de gesproken column.

ROGI WIEG (1962) is dichter, schrijver, pokziecriticus, schilder, tekenaar en muzikant. Eerder verschenen bij De Arbeiderspers de roman De overval, het jaarboek Liefde is een zwaar beroep (privi-domein) en de dichtbundel Het boek der beminnelijkheid. Zijn roman Kameraad scheermes verscheen op 14 januari 2003 en is gebaseerd op tragische autobiografische ervaringen.

BRAM BAKKER (1963) is psychiater in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam. Hij promoveerde op de behandeling van paniekaanvallen en pleinvrees. Hij publiceerde eerder in VN, Het Parool, Psychologie Magazine, Runners World en vakbladen. In zijn eind maart 2003 te verschijnen boek Te gek om los te lopen belicht Bakker de georganiseerde chaos van de (ambulante) psychiatrische hulp en stelt op onorthodoxe manier urgente thema's aan de orde. Bakker schrijft openhartig over de verhouding tussen dokter en patiknt en ronduit kostelijk over de bureaucratie in therapieland.

Muziek en column: zie www.slau.nl info@slau.nl

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl, 030 2400367 of e-mail info@slau.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' SLAU organiseert Het Hoge Woord - maandag 17 februari Literair cafi.. '
Lees ook