Ingezonden persbericht


SLAU organiseert: Prominenten en Pokten - 30 januari

Alle kritiek ten spijt bestaat er - zoals er ook dierendag, moederdag en vaderdag is - een nationale gedichtendag. En misschien is dat wel nodig ook. Natuurlijk zou iedereen iedere dag de pokzie moeten eren en gedichten moeten lezen. Op Gedichtendag geven Utrechtse prominenten op wereldlijk en geestelijk gebied, hun stedelingen daarom nogmaals het goede voorbeeld!

Donderdag 30 januari organiseert SLAU op de vierde Nationale Gedichtendag weer, wegens groot succes, Utrechtse Prominenten en Pokten in het Utrechts Stadhuis. Dit jaar met Kardinaal Adrianus Simonis, Burgemeester van Utrecht, mevrouw A. H. Brouwer, schrijver/cabaretier Vincent Bijlo, schrijfster Manon Uphoff, de dappere eenmansfracties in de Utrechtse Gemeenteraad Alice van Rooij (D66) en Roel Freeke (Christenunie), nieuwslezer Pia Dijkstra, NS directeur Aad Veenman, Rector Magnificus Willem Hendrik Gispen (UU), oud-commissaris van de Koningin te Utrecht Pieter Beelaerts-van Blokland, performer Tom Staal en cabaretihre Claudia de Breij. Al deze beroemdheden dragen voor uit eigen boekenkast onder de bezielende leiding van dichter Ingmar Heytze die afgelopen jaar een recordoplage haalde met zijn bundel Het ging over rozen.

Nationale Gedichtendag is een initiatief van Poetry International en Stichting Behoud de Begeerte. Er wordt een speciale gedichtendagbundel uitgebracht van Eva Gerlach en zijn drie prijzen voor de mooiste Nederlandstalige gedichten van 2002 (www.gedichtendag.nl)

Stadhuis, kleine trouwzaal. Aanvang 17.30 uur. Toegang gratis. Meer informatie: info@slau.nl

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl, 030 2400367 of e-mail info@slau.nl

Deel: ' SLAU organiseert Prominenten en Pokten '
Lees ook