Gemeente Weert


22 januari 1999
SLC TECHNOLOGIES KIEST VOOR WEERTER BEDRIJVENTERREIN KAMPERSHOEK

SLC Technologies gaat op het Weerter bedrijventerrein Kampershoek een nieuw pand bouwen. Daarvoor heeft zij 1,7 hectare grond gekocht van de gemeente Weert. Naar het nieuwe pand verhuizen de 250 medewerkers van haar vestiging in Roermond. De verwachting is dat de Weerter vestiging de komende jaren uitgroeit tot ca. 350 personeelsleden. SLC Technologies ontwikkelt en produceert beveiligings- en brandmeldsystemen. Op Kampershoek was al een verkoopkantoor van het bedrijf gevestigd. Het bedrijf heeft gekozen voor uitbreiding op Kampershoek vanwege de goede bereikbaarheid van dit bedrijventerrein. De gemeente Weert is blij met de komst van SLC Technologies naar Kampershoek. Wethouder A. Heijmans (o.a. economische zaken): "De komst van SLC Technologies betekent een belangrijke impuls voor de Weerter werkgelegenheid. Het biedt grote kansen voor technisch geschoold personeel. Dit bedrijf past uitstekend in het economisch profiel van Weert."

De vestiging van SLC Technologies in Roermond ontwikkelt en produceert detectoren, telefoonkiezers en toebehoren voor
inbraakbeveiligingssystemen. Daarnaast produceert en ontwikkelt men er een compleet pakket voor toegangscontrole. Met de groei van de branddetectiemarkt groeit ook de productie van brandcentrales in Limburg. In de vestiging die van Roermond naar Weert verhuist werkt nu 15% en in de toekomst 20% van het personeel in Research en Development.

Groei opvangen
De omzet van SLC Technologies groeit jaarlijks met 10%. Het pand in Roermond voldoet niet meer aan de eisen om deze groei mogelijk te maken. Vandaar dat men gaat bouwen. Men heeft voor Weert gekozen vanwege de bereikbaarheid voor het personeel. Gezien de krapte in de markt van technisch geschoold personeel is deze bereikbaarheid van groot belang om nieuwe vacatures te kunnen invullen. Kampershoek ligt ook dicht genoeg bij Roermond voor het huidige personeel uit Roermond e.o.

Hoogwaardige producten
SLC Technologies is reeds jaren ISO 9001 gecertificeerd en de producten voldoen aan de strengste eisen zoals deze voor de branche gelden. De klanten van het bedrijf zijn alle vooraanstaande professionele installateurs die met de geleverde producten banken, musea, openbare gebouwen, opslagruimtes en winkels, maar ook particuliere woningen beveiligen. SLC Technologies is een toonaangevende ontwikkelaar van deze producten met een veelvoud van patenten. SLC Technologies is eigendom van Berwind, een familiebedrijf, met als hoofdzetel Philadelphia in de VS. Berwind heeft een zestal bedrijfstakken met een totale jaaromzet van meer dan een miljard US dollars. Eén van de zes Berwind-divisies is SLC Technologies. De hoofdzetel van SLC Technologies Europa en Afrika is gevestigd in Brussel. Het bedrijf heeft ontwikkelings- en productiefaciliteiten in Dublin, Roermond, Kaapstad, Gdansk en Stockholm en een 25-tal verkoopkantoren in alle West-Europese landen en in een groot deel van de Oost-Europese staten. In Europa werken voor SLC Technologies ca. 800 personen. Producten worden onder de handelsnamen Aritech, Kalatel, GBC, Fibre Options, Casi Rusco en Sentrol op de markt gebracht.

Laatst gewijzigd op: 26 januari 1999

Deel: ' SLC Technologies Roermond verhuist naar Weert '
Lees ook