Slimme mobieltjes met RFID Readers geven veel nieuwe mogelijkheden


DEN HAAG, 20061116 -- Flying Bytes en MobiSec introduceren een mobiele oplossing met een gentegreerde RFID Reader: slimme mobieltjes die de arbeidsproductiviteit van organisaties met medewerkers in de buitendienst tot 25 % verhogen. Deze mobiele RFID techniek is een voorbeeld van de nieuwste technologie binnen de mobiele datacommunicatie. Nokia doet de eerste pionierende projecten met mobiele RFID oplossingen van Flying Bytes en MobiSec in Nederland.

Het unieke aan de nieuwe RFID oplossing is dat je deze overal kunt gebruiken, waardoor er veel nieuwe toepassingen mogelijk zijn. Voorheen waren RFID Readers `vast gemonteerd', waardoor de techniek maar beperkt toepasbaar was.

RFID in de praktijk

De techniek kan een oplossing bieden voor bedrijven uit allerlei branches, waarvan de medewerkers op externe of wisselende locaties werken.
Zo zijn er nu voorbeelden van gebruik van de techniek in de thuiszorg, bedrijven met een technische buitendienst en in de beveiliging:
Bewerkelijke urenbriefjes van zorgverleners worden vervangen door een snelle scan van de zorgpas van de patint. Bij onderhoudswerkzaamheden ziet de monteur snel via de RFID tags waar en welke werkzaamheden verricht moeten worden. Beveiligingspersoneel leest de RFID tags, die op de verschillende plekken aangebracht zijn. Zo is precies te volgen waar en wanneer welke locatie veilig is bevonden.
Binnen alle toepassingen levert deze nieuwe technologie een hogere productiviteit, een betere controle en flinke kostenbesparingen op.

Een supermatch tussen hardware en software: samenwerking leidt tot nieuwe innovatieve oplossingen

Flying Bytes is het bekendste Nederlandse bedrijf op het gebied van innovatieve mobiele datatoepassingen in de zakelijke markt. Zij ontwikkelen software voor mobiele telefoons, die volledig afgestemd worden op de behoefte van haar klant. Flying Bytes ontwikkelt onder andere RFID maatwerk applicaties en deze sluiten perfect aan op de productoplossingen van MobiSec.

MobiSec is toonaangevend in de wereld van de mobiele oplossingen. Zij zijn gespecialiseerd in het advies en implementatie van mobiele bedrijfstoepassingen. De kracht van MobiSec is dat zij alles vanuit een beveiligingsperspectief benaderen. Daarmee krijg je de beste verhouding tussen effectief mobiel communiceren en een veilige, beheersbare situatie. MobiSec is een sterke partner en sluit daarmee naadloos aan bij Flying Bytes.


Deel: ' Slimme mobieltjes met RFID Readers geven veel nieuwe mogelijkheden '
Lees ook