PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER ERIC VAN ROMPUY

VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, KMO, LANDBOUW EN MEDIA

26 mei 1999

Uitnodiging Plattelandsconferentie

Op maandag 31 mei vindt de slotzitting plaats van de tweede Vlaamse Landbouwconferentie. Deze conferentie handelde over het Vlaamse plattelandsbeleid. Gedurende ruim 5 maanden hebben specialisten zich in diverse werkgroepen gebogen over het toekomstig Vlaamse plattelandsbeleid. Het plattelandsbeleid zal in de komende jaren immers steeds belangrijker worden. In het kader van Agenda 2000 heeft de Europese commissie immers voorgesteld om het landbouwbeleid immers om te vormen tot een plattelandsbeleid waarvan landbouw één - zij het belangrijk - onderdeel is.

Op de slotzitting zullen de besluiten van de diverse werkgroepen worden voorgesteld. De werkgroepen behandelden volgende thema's: de economische ontwikkeling van het platteland, de ruimtelijke ontwikkeling, de ecologische en agrarische ontwikkeling en de sociale en culturele ontwikkeling. Vlaams minister van landbouw Eric Van Rompuy zal uit de besluiten de nodige politieke conclusies trekken.

De slotzitting van de plattelandsconferentie vindt plaats op maandag 31 mei om 14 uur in het Vlaams Europees Conferentiecentrum, Markiesgebouw, Markiesstraat 1 te 1000 Brussel.

info : Walter Aertsens, woordvoerder van minister Van Rompuy - tel. (02) 227 23 11 e-mail: persdienst.vanrompuy@vlaanderen.be

Deel: ' Slotzitting Vlaamse Landbouwconferentie '
Lees ook