Slow Food-kookboek genomineerd voor Gouden Kookboek 2015


AMSTERDAM, 20150903 -- Het Slow Food-kookboek “Liever Lokaal”, uitgegeven door Fontaine Uitgevers onder auspiciën van Slow Food Nederland, is door de Stichting CPNB genomineerd voor de titel Gouden Kookboek 2015. Deze prijs voor het “beste kookboek van de Lage Landen” wordt dit najaar voor het eerst uitgereikt.

De twee andere genomineerde titels zijn “De nomadische keuken van Raïnaraï”, eveneens uitgegeven door Fontaine, en “De mijne is de beste” van uitgeverij Manteau. Ze zijn gekozen uit 56 Nederlandstalige kookboeken die zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015. 

“Liever lokaal” is geschreven door Annette van Ruitenburg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn, allen ervaren kookschrijvers en actieve leden van Slow Food. Het voorwoord is van de hand van Carlo Petrini, oprichter en president van de internationale Slow Food-beweging. Ruth de Ruwe tekende voor de fotografie.

De recepten in “Liever Lokaal” weerspiegelen de filosofie van Slow Food. De recepten zijn gebaseerd op lokaal verkrijgbare seizoensproducten. Dus geen aardbeien met kerstmis, maar kokkels in het voorjaar, wilde bosframbozen in de zomer, tamme kastanjes in de herfst en Soester knolletjes in de winter.

Een vakjury, bestaande uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken) zal de genomineerde titels toetsen op vormgeving, tekstverzorging en bruikbaarheid.

Het Gouden Kookboek 2015 wordt bekend gemaakt tijdens de Kookboekenweek van 26 oktober tot en met 1 november.

Meer informatie: www.kookboekenweek.nu, www.fontaineuitgevers.nl, www.annettevanruitenburg.nl/liever-lokaal/, www.slowfood.nl


Deel: ' Slow Food-kookboek genomineerd voor Gouden Kookboek 2015 '
Lees ook