Gemeente Den Helder

persberichten

Sluitingstijden horeca Den helder

Datum: 23 juni 1999

Tijdens het komende Jazz- en Muziekweekend (van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni) en het Tropical- en Muziekweekend (van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus) in de binnenstad van Den Helder, gelden er andere sluitingstijden voor de horecazaken. De burgemeester van Den Helder heeft voor de nacht van zaterdag 26 juni op zondag 27 juni 1999 voor de gehele horeca een algehele ontheffing van de sluitingstijden verleend. Voor deze nacht geldt dus geen sluitingstijdstip. Voor de nacht van vrijdag op zaterdag blijven de normale sluitingstijden van kracht, dat wil zeggen 03.00 uur voor de natte horeca en 04.00 uur voor de droge.

Ook voor het Tropical- en Muziekweekend heeft de burgemeester besloten tot andere sluitingstijden. De horeca mag zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht één uur langer dan normaal open zijn. Dat betekent dat de natte horeca in de nacht van vrijdag op zaterdag om 04.00 uur en de droge om 05.00 uur gesloten dient te zijn. Voor de nacht van zaterdag op zondag geldt een sluitingstijdstip van 05.00 uur voor de natte horeca en 05.30 uur voor de droge.

De horecabelangenvereniging heeft voor deze
twee-keer-een-uur-langer-open gekozen in plaats van de door de gemeente eenmalig aangeboden extra algemene ontheffing van het sluitingsuur. De gemeente, de horecaondernemers en de politie waren dit laatste overeengekomen naar aanleiding van problemen over sluitingstijden die waren ontstaan in verband met het discofeest `Grove is in the hart', op vrijdag 21 mei in gebouw 66 op de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Normaal gesproken mag de horeca in Den Helder drie keer per jaar de gehele nacht open blijven: tijdens oud-en nieuw, de luilaknacht en het jazzweekeinde.

_________________________________________________________________

Laatste verandering: juni 28, 1999

Deel: ' Sluitingstijden horeca Den helder '
Lees ook