Smartphone van de toekomst herkent gebruiker


UTRECHT, 20150309 -- Onderzoekers zijn bezig met het ontwikkelen van software waarmee een smartphone de stemming van een gebruiker kan lezen. Ook zal de smartphone de gebruiker herkennen door middel van de camera, microfoon en andere sensoren. Hiermee worden financiële transacties veiliger en wachtwoorden overbodig, meldt Simonly.org.

Smartphone past zich aan aan stemming
Onderzoekers aan de Universiteit van Alabama in Birmingham zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe software om de stemming van een gebruiker te peilen en hier juist op te reageren. De software maakt gebruik van de camera, microfoon, versnellingsmeter en andere sensoren van de smartphone. De software onderscheidt de emoties woede, walging, angst, geluk, verdriet en verrassing en speelt hier op in. De software kan bijvoorbeeld door middel van de camera gezichtsuitdrukkingen herkennen en bepaalt aan de hand van de versnellingsmeter de energie en activiteit van de gebruiker.

“Wanneer wordt vastgesteld dat een persoon rijdt, worden alle onbelangrijke geluidsmeldingen uitgeschakeld. Zo wordt de gebruiker niet gestoord tijdens het rijden. Ook kan de software aan de manier waarop de gebruiker loopt of praat merken dat hij dronken is. In dat geval kan de software bijvoorbeeld voorkomen dat er banktransacties gemaakt worden.” aldus Simonly.org.

Smartphone herkent gebruiker
De software zal de gebruiker herkennen aan onder andere zijn of haar lichaamstaal. Zodra de software de bewegingen van de gebruiker herkent, is er geen wachtwoord meer nodig om de telefoon te ontgrendelen. Wanneer de telefoon in verkeerde handen valt, kan hij zichzelf automatisch uitschakelen.

Met deze nieuwe technologie wordt het smartphonegebruik dus een stuk veiliger. Wanneer deze innovatieve software beschikbaar zal worden is nog niet bekend. 


Deel: ' Smartphone van de toekomst herkent gebruiker '
Lees ook