Smits Bedrijven Gemert winnaar 2016 in Glashandelbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160718 -- Smits Bedrijven Gemert BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Glashandelbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Smits Bedrijven Gemert weet zijn grote knowhow op gebied van glas en kozijnen uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het wordt alom als een van de beste organisaties op zijn gebied gezien.’

Smits Bedrijven Gemert BV (bestaande uit de productiebedrijven Smits Isolatieglas BV en Smits Gemert BV) is een nationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van stalen ramen en deuren, kunststof ramen en deuren en isolatieglas. Smits Bedrijven Gemert BV is opgericht in 1976 en gevestigd in Gemert. De onderneming heeft circa 85 medewerkers en is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Smits Bedrijven Gemert BV een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Zo heeft Smits een brandwerend kunststofkozijn ontwikkeld met hitteresistent glas, waardoor bij brand de ruit in stand blijft en er geen trekgaten ontstaan waardoor het vuur kan aanwakkeren. Tevens wordt hiermee het instorten van de pui tegengegaan. Een tweede patent is er op kunststof kozijnen die vrijwel niet van hout zijn te onderscheiden. Dit zogeheten HLS-profiel – ‘Hout look Smits’ – is een enorm succes in de binnenlandse en buitenlandse markt. Daarnaast ontwikkelt Smits allerlei soorten zon- en geluidwerend glas, waaronder een glassoort die de zonnewarmte met 50% reduceert en het aantal decibellen met ruim een derde.’

Bijzonder goede reputatie
‘Smits heeft een bijzonder goede reputatie in de markt weten op te bouwen vanwege zijn kwaliteit en service, maar ook vanwege haar unieke producten’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Het bedrijf levert aan grote internationale bouwbedrijven en aan retailers voor de particuliere markt. De orderportefeuille voor 2016 is overvol. Smits kan het zich permitteren zonder verkooporganisatie te werken. Omzetten en winsten zijn de laatste jaren enkel maar gegroeid.’

‘Producten van Smits vind je in overal: de gevangenis in Zaandam en Tilburg, een ziekenhuis in Ghana en op Curaçao, het Grand Café in Leiden, het Belastingkantoor te Arnhem, het WTC in Rotterdam enzovoort. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. Terecht de branchewinnaar! ’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.smitsbedrijven.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' Smits Bedrijven Gemert winnaar 2016 in Glashandelbranche '
Lees ook