METEO CONSULT

SMS weer voor meer dan 125000 plaatsen

Meteo Consult heeft het aantal plaatsen dat in de SMS weerdienst kan worden gekozen, uitgebreid tot meer dan 125.000. Het opvragen van weerberichten via SMS is de afgelopen jaren erg populair geworden. SMS heeft als grote voordeel dat het bijna overal in de wereld te gebruiken is, dit in tegenstelling tot 0900 telefoondiensten.

Meteo Consult werkt voor de SMS diensten samen met InfoSpace in Papendrecht. De weerdienst kan bij alle providers gebruikt worden alleen moeten de SMS-en naar verschillende nummers gestuurd worden. Voor KPN is dit 969, voor Vodafone 125, voor BEN 555, voor Telfort 221 en voor Dutchtone 126. Tussen het tijdstip van verzenden van de SMS en de ontvangst van de gevraagde weersinformatie ligt ongeveer 10 seconden.

Om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken, breidt Meteo Consult het aantal plaatsen dat gekozen kan worden steeds verder uit. In de belangrijkste vakantielanden werden al duizenden plaatsen herkend. Voor landen als België, Engeland, Zwitserland en Duitsland is het moeilijk om plaatsen te vinden die niet herkend zullen worden. Voor Nederland en Frankrijk zijn nu alle plaatsen ingevoerd, zelfs de kleinste gehuchten.

Omdat Frankrijk voor Nederlanders het meest populaire vakantieland is, heeft Meteo Consult een database gebouwd met daarin alle Franse plaatsen. Dat zijn er in totaal meer dan 65.000. In Frankrijk komen veel plaatsen met dezelfde naam voor. Sommige plaatsen zelfs in vrijwel iedere streek. Toch kan zijn ze ook dan nog uit elkaar te houden door de eerste twee letters van de streek toe te voegen. Zo is er een plaats Allons in de Aquitaine streek, maar ook een in de Province-Alpes Côte d'Azur. Door de toevoeging AQ of PR weet de zoekmachine welke plaats te nemen. Zonder toevoeging wordt steeds de grootste of belangrijkste plaats gekozen. In Frankrijk zijn er ongeveer 20 streken. Meteo Consult heeft een zoekmachine gebouwd waarmee nagegaan kan worden welke plaatsen ingetoetst kunnen worden. U kunt daar eerst een keuze voor een land maken en daarna voor de plaats. Hoe meer letters u geeft, hoe korter de lijst van mogelijke plaatsen wordt. De zoekmachine is toegankelijk via de optie SMS op www.weer.nl

Voor alle plaatsen zijn drie soorten verwachtingen beschikbaar: WEER plaats geeft het actuele weer en de verwachting voor vandaag (tot 12 uur) of morgen (na 12 uur) bijvoorbeeld WEER ALLONSAQ WEER K plaats geeft het weer per 3 uur vooruit met weerstoestand, temperatuur en wind. Bijvoorbeeld WEER K TOULOUSE WEER L plaats geeft het weer per dag tot 7 dagen vooruit met maximum- en minimumtemperatuur, neerslagkans en aantal uren zonneschijn. Bijvoorbeeld WEER L ROME

Wie op vakantie gaat kan vanaf 1 juni via de site instellen voor welke plaats en hoe lang een van deze soorten verwachtingen gewenst wordt. Op een in te stellen vast tijdstip per dag komt de verwachting dan geheel automatisch als SMS aan.

Binnen enkele weken is voor alle meer dan 125.00 plaatsen ook een gedetailleerde windverwachting voor open water beschikbaar. Nu is deze informatie er voor alle plaatsen langs de kust en het IJsselmeer. Windinformatie wordt opgevraagd via WIND plaats U krijgt dan de windrichting, windsnelheid en windstoten per drie uur vooruit.

Andere keywords bij de SMS diensten van Meteo Consult zijn: REGEN plaats in Nederland of Nederlandse postcode met de neerslagverwachting per kwartier voor de komende 2 uur. Deze applicatie werkt nu alleen voor Nederlandse plaatsen, maar wordt in de nabije toekomst ook geschikt gemaakt voor andere landen. SKI wintersportplaats In het winterseizoen van 15 november tot 15 april met actuele sneeuwhoogte, aantal pisten en liften, km gespoorde loipen en de verwachtingen voor weer en temperatuur voor berg en dal voor de komende twee dagen.
STRAND plaats aan de kust of het IJsselmeer met het strandweer. METAR vierlettercode met een gecodeerde waarneming zoals die in de luchtvaart gebruikt worden. Alle beschikbare plaatsen zijn op de website via een menu terug te vinden
TAF vierlettercode met een gecodeerde verwachting zoals die in de luchtvaart gebruikt wordt. Ook hier kunnen alle beschikbare plaatsen op de website gevonden worden.
Voor alle diensten kunt u een uitgebreide beschrijving vinden via de optie SMS op www.weer.nl

Meer informatie over de SMS weerdiensten kunt u krijgen via Meteo Consult op 0317 399800 of door een mail te sturen naar otten@weer.nl

Wageningen, 14 mei 2002

14 mei 02 19:00

Deel: ' SMS weer voor meer dan 125000 plaatsen '
Lees ook