Priority: normal

PERSBERICHT

SMULWEB: DE EERSTE ECHTE
COMMUNITY VAN NEDERLAND.

SmulWeb is een ontmoetingsplaats op het Internet voor iedereen die van gezond en lekker eten en drinken houdt. In vijf maanden tijd groeide SmulWeb uit tot de eerste echte community van Nederland op internet. Meer dan 8.500 leden verzamelden zich al op SmulWeb. Een bijzonder actieve groep, die samen:

out al meer dan 4.500 recepten op SmulWeb plaatsten

out in vier weken tijd meer dan 350 restaurants recenseerden

out 650 keer een oproep plaatsten

out in zes weken tijd ruim 70 artikelen plaatsten.

Alle leden van SmulWeb staan direct met elkaar in contact. Tussen de leden is een hechte binding ontstaan. Onderling wordt er heel wat email verstuurd. Ook organiseren de SmulWeb-leden steeds vaker activiteiten buiten SmulWeb om. De SmulWeb-leden maken eetafspraakjes, richten kookclubs op, gaan samen naar kookwedstrijden en er zijn inmiddels initiatieven voor het organiseren van een SmulWeb ontmoetingsdag. Kortom, SmulWeb is een echte community!

OP SMULWEB GEBEURT IETS!

De smaakmakers op internet groeperen zich dus op SmulWeb. Je vindt er koks, restauranthouders, docenten van hotelscholen, culinaire journalisten en natuurlijk veel kookliefhebbers. Een grote groep mensen kijkt met toenemende belangstelling naar het gebeuren op SmulWeb. Die groep bestaat niet alleen uit mensen die bezig zijn met eten en drinken, maar ook uit marketing- en internetspecialisten.

Op SmulWeb gebeurt iets!

VEEL EIGEN INBRENG

De recepten op SmulWeb worden opgegeven door de leden van SmulWeb. Andere leden kunnen deze recepten beoordelen en voorzien van commentaar. Ook kunnen de leden eigen artikelen plaatsen. Zo schrijft Esther een stukje over het gevaar van een dieet, waarin ze haar zorgen over het effect van een streng dieet beschrijft. In minder dan een week plaatsen zes SmulWeb-leden hun visie onder dit artikel.

Ook begon één van de SmulWeb-leden een serie artikelen onder de titel Whisky Weetjes. Op deze manier kunnen de leden voor een groot deel de inhoud van SmulWeb zelf bepalen.

SmulWeb-leden kunnen ook hun reactie geven op de achtergrondartikelen van de SmulWeb redactie. Dat wordt dan ook volop gedaan. Een artikel over het bakken van brood wordt gevolgd door ruim twintig tips van SmulWeb-leden.

OPGEVEN VAN RESTAURANTRECENSIES

Op SmulWeb kunnen leden sinds een aantal weken restaurantrecensies opgeven of zoeken. Ze kunnen de naam, het adres en de plaats van het restaurant invullen en vertellen wat ze van het restaurant vinden. Ook kunnen ze aangeven wat ze van de bediening, de ambiance, de kwaliteit van de keuken, de originaliteit en de prijsklasse vinden. Doordat andere SmulWeb leden kunnen reageren op de recensies, ontstaat er een unieke, levendige restaurantgids, die dagelijks verandert. Doordat de bezoekers van de restaurants zelf de recensies schrijven en reageren op elkaars recensies ontstaat er een eerlijk en volledig beeld van restaurants.

ENKELE REACTIES VAN SMULWEB LEDEN

SmulWeb krijgt dagelijks razend enthousiaste reacties van haar leden. Een greep uit de afgelopen weken:

Wat vind ik SmulWeb leuk! Zodra ik even niets te doen heb zit ik weer achter SmulWeb.

Wat voor iets moois hebben jullie hier opgezet!! Het werkt zelfs verslavend.

Hartstikke blij ben ik met SmulWeb.

Als obsessief amateur-kookfanaat kan ik niets anders zeggen dan ‘Waarom zie ik deze site nu pas?’

De SmulWeb site zit fantastisch in elkaar. Daar hebben jullie goed over nagedacht. Het is echt verslavend.

Dames en heer mijn complimenten.

Heel toevallig kwam ik op jullie site. Het is echt geweldig en leuk, ik zit vaak te internetten en surfde zo jullie site binnen, ik ben er echt heel blij mee. Ik houd heel veel van kokkerellen en op deze manier kun je andere kookgekken ontmoeten en ook nog recepten, tips en dergelijke ruilen. Ik zit er bijna elke dag op om nieuwtjes te bekijken of mijn eigen ‘homepage’ te verbeteren of uit te breiden. Ik weet nog lang niet wat voor mogelijkheden jullie site heeft, maar elke dag ontdek ik meer.

Ik maak nu zo'n drie weken gebruik van SmulWeb en ik vind het fantastisch. Dit wordt de drukst bezochtste site van Nederland. Heel hartelijk dank voor dit initiatief. Ik vind het geweldig.

Http://www.smulweb.nl

Deel: ' Smulweb 'Community' voor gezond en lekker eten en drinken '
Lees ook