Gemeente Tilburg

festival van het absurde

9 t/m 12 september 2009

Tilburg

theater dans muziek beeldende kunst literatuur film

Tilburg, 7-09-2009

Snack-o-theek

In het kader van Grublit, het Festival van het Absurde, opent op 9 september in RUIMTE-X 'Snack-o-theek', een friettent op sterk water, afkomstig uit de nalatenschap van Fons Biemans, aan het licht gebracht door Björn Hofmans.

Op ongekende wijze wordt de complete baaierd aan al dan niet pittige vetlekkernijen geïndexeerd en tentoongesteld. Een greep uit het aanbod: Frikadel, Kroket, Bamihap, Nasibal, Gehaktbal, Mexicano, Viandelle, Hamburger, Kaassoufflé, Kipnugget, Loempia, Bitterbal, Goulashkroket, Garnalenkroket, Groentekroket, Kipkorn, Sitostick, Shaslick, Gehaktstaaf, Berenklauw, Lihanboutje, Vlammetje, Smulrol en niet in de laatste plaats het Nierbroodje.

De bezoeker wordt in de gelegenheid gesteld alle geheimen te ontdekken van de snack- en frietindustrie via het persoonlijke dagboek van de markante frietgrootheid die Fons Biemans was, aangevuld met krokante weetjes en knapperige details van Ed Schilders en Bart van Dijk en smeuïge tekeningen van Studio de Leijer en S. Lloyd Trumpstein. In een animatiefilm van Björn Hofmans en Hans Timmermans kan men zich nader verdiepen in het fenomeen.

Jeroen de Leijer laat de ware snackdiehard via een door hem in kaart gebrachte interactieve snackroute door Tilburg proeven van de meest bijzondere patattenten en frietkotten die de Snackstad van het zuiden rijk is. Dit alles in een handzaam A-6 boekje van teleXpress. In de betreffende periode zijn er allerlei smeuïge activiteiten te doen. Vetter kan niet!! Komen dus!!! Gratis entree.

Locatie RUIMTE-X

Telexstraat 4A

5038 DJ TILBURG

De tentoonstelling is te zien van 9 tm 26 September 2009 Opening 9 September 20.30 uur
Openingstijden gedurende het festival 12.00-00.00.00 Nadien op afspraak en gedurende activiteiten
www.snackotheek.nl
www.ruimte-x.nl

Deel: ' Snack-o-theek tijdens Grublit '
Lees ook