KPN NV

Datum 11 maart 2003 Snelgroeiend assortiment handsets voor i-mode(
Nieuwe handsets en de eerste Europese aanbieders
Nummer 014p

In de eerste helft van 2003 zal KPN Mobile diverse handsets introduceren die i-mode-diensten ondersteunen. De huidige producent NEC brengt in 2003 nieuwe handsets op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor i-mode, en de nieuwe aanbieder Mitsubishi komt met zijn eerste i-mode handset. Nokia en Siemens gaan handsets aanbieden die gebruik kunnen maken van de i-mode browser*. i-mode klanten kunnen daardoor uit een ruim assortiment handsets, hetgeen de marktopname naar verwachting verder zal versnellen.

NEC, dat in Europa reeds twee i-mode handsets levert, heeft voor i-mode-klanten iets speciaals in petto. De n31i is uitgerust met een ingebouwde camera, twee kleurenschermen met 65.000 kleuren op het hoofdscherm en 32 polyfone beltonen. Ook ondersteunt de n31i Java( en multimedia-messaging, waardoor klanten van KPN Mobile een enerverende zomer tegemoet gaan. In de loop van 2003 worden nog andere toevoegingen aan het assortiment i-mode handsets van NEC verwacht.

Met de m21i voegt Mitsubishi zich in het rijtje Japanse handset-leveranciers op de Europese i-mode-markt. De gebruikersvriendelijke m21i heeft een groot kleurenscherm, een fraai ontwerp en polyfone beltonen, hetgeen een ideaal platform biedt voor de kleurrijke i-mode-diensten. Dankzij de ingebouwde infraroodpoort van de m21i kunnen klanten hun laptop of PDA gebruiken voor online-toepassingen. Voor klanten van KPN Mobile in Duitsland, België en Nederland zal de m21i vanaf april verkrijgbaar zijn.

Nokia's nieuwe 3650 is de eerste handset van de Finse fabrikant die gebruik kan maken van de i-mode browser. Met een groot kleurenscherm, ingebouwde camera en gebruik makend van Java (MIDP 1.0), ondersteunt de Nokia 3650 het nieuwste op het gebied van mobiele multimedia. De 3650 zal vanaf april als eerste verkrijgbaar zijn voor i-mode-klanten in Duitsland.

De S55 is de eerste handset van de Duitse fabrikant Siemens die gebruik kan maken van de i-mode browser. De stijlvolle S55 biedt ondersteuning voor Java (MIDP 1.0), multimedia-messaging en verbinding via Bluetooth(. Tot de beschikbare accessoires behoren een click-on camera en een handige draadloze headset. De verkoop van de S55 aan i-mode-klanten gaat voor de zomer van start.

De vier handsets zijn te zien op de stand van KPN Mobile's Duitse partner E-Plus tijdens de jaarlijkse CeBIT-beurs in Hannover.


* Deze browser ondersteunt i-mode. Het is mogelijk dat sommige i-mode toepassingen niet worden ondersteund. i-mode en het i-mode-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van NTT DoCoMo, Inc. in Japan en andere landen.

Deel: ' Snelgroeiend assortiment handsets voor i-mode '
Lees ook