Nieuwsbericht

woensdag 26 juni 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Stompetoren aangehouden op de Provincialeweg N242. Surveillerende agenten constateerden dat de man reed met een gemiddelde snelheid van 135 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Gezien deze hoge snelheid werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Doorrijden na aanrijding
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de Schagerweg met de Laan van Tata. Een van de betrokkenen van deze aanrijding, een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagen, reed na de aanrijding door. Hij kon enkele kilometers verderop worden aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 295 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Snelheidscontroles
Heiloo, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Vennewatersweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 10
Hoogst gemeten snelheid: 82 km/u

Akersloot, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Boekel. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 151
Aantal overtredingen: 34
Hoogst gemeten snelheid: 79 km/u

Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Frieseweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 30 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 20
Hoogst gemeten snelheid: 58 km/u

Inbraak bedrijf
Alkmaar, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Einsteinstraat. Het bleek dat men in het pand was gekomen door het vernielen van een raam. Er kon nog niet precies worden vastgesteld wat er uit het pand is weggenomen. In ieder geval wordt een beamer vermist.

Inbraak woning
Heerhugowaard, woensdag 26 juni 2002. Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Albert Cuyplaan. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot in een deur van de woning. Een onbekende hoeveel goederen zijn verdwenen. De bewoner zal in de loop van de dag aangifte doen van de inbraak.

Dronken autobestuur moet rijbewijs inleveren
Alkmaar, woensdag 26 juni 2002. Vannacht werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Akersloot aangehouden op de Diamentweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 600 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man gewond door kettingzaag
Heiloo, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmorgen raakte een 30-jarige man uit Alkmaar gewond door een kettingzaag. Het slachtoffer was bezig met onderhoudswerkzaamheden in een tuin van een woning aan de Dokterslaan. Hierbij maakte hij gebruik van een kettingzaag. Door onbekende oorzaak kwam de zaag in de onderarm van het slachtoffer waardoor hij gewond raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

NOORDKOP

Inbraak in auto's
Den Helder, woensdag 26 juni 2002. In de afgelopen nacht werd ingebroken in verschillende auto's die geparkeerd stonden op de Kruiszwin, de Malzwin en de Hendrik Baskeweg. In alle gevallen werd een raampje vernield om in de auto te komen. Uit de auto's werden onder anderen geluidsapparatuur en gereedschap weggenomen. Het is niet bekend of de inbraken gepleegd zijn door dezelfde dader(s).

Brand in duingebied
Den Helder, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagmiddag werd brand ontdekt in het duingebied bij de Bijz Grafelijkheidsduinen. Het vuur is geblust door de brandweer. In de omgeving werden twee jongens van 12 en 13 jaar aangetroffen. Zij bekenden het vuur te hebben aangestoken. Zij zijn aangehouden. Er ging ongeveer 300 vierkante meter duingebied verloren.

Jongen gewond na val van dak
Den Helder, dinsdag 25 juni 2002. Dinsdagavond omstreeks 21.30 uur raakte een 13-jarigfe jongen uit Den Helder gewond na een val. Het slachtoffer bevond zich op het dak van een hokje, ongeveer twee meter hoog. Door onbekende oorzaak kwam hij ten val. Hierbij raakte hij gewond aan zijn en arm en mogelijk aan zijn nek. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Rijbewijs ingevorderd na weigering blaasproef
Schagen, woensdag 26 juni 2002. Vannacht werd een 55-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug aangehouden op de Hofstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle roken de agenten dat de bestuurder alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde de man elke medewerking om het alcoholpromillage vast stellen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

WESTFRIESLAND

Hoorn, woensdag 26 juni 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf een bedrijfsterrein aan de Protonweg te Hoorn een rubberboot op een trailer ontvreemd. Om bij de boot te komen werd een hek geforceerd. De rubberboot is door zijn lengte zeer opvallend. Het gaat om een 8,5 meter lange boot van het merk Pishel, type Bolero. De boot is voorzien van twee buitenboord motoren, merk Honda, 115 pk. Het geheel stond op een trailer.

Inbraak woning
Spanbroek, woensdag 26 juni 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.30 en 06.00 uur werd er ingebroken in een tussenwoning aan de van Roozendaalstraat te Spanbroek. De daders kwamen binnen door het slot van de keukendeur te forceren. Uit de woning werd geld en een GSM gestolen.

Deel: ' Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt '
Lees ook