Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

donderdagmorgen 20 september 2001
15:27 woensdag 19 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ERICA

Bij een verkeerscontrole, woensdagmiddag/avond in Erica, Schoonebeek, Nieuw Amsterdam en Veenoord hebben 17 bestuurders van auto, bromfiets of fiets een bekeuring gekregen. Vijf automobilisten werden opgeschreven omdat ze de autogordel niet droegen; van vier bromfietsen was het vermogen te hoog; 1 auto reed met een gladde band; van een auto was de APK reeds lang vervallen; twee bromfietsers reden zonder helm; een fietser reed zonder licht; een bromfietser was nog geen 16 jaar en een snorfietser reed over de rijbaan in plaats van over het fietspad. Tijdens de controle, waarbij 15 politiemensen zijn ingezet is van 105 bestuurders een blaasproef genomen. Een bestuurder bleef net beneden de 0.8 promille. Het kwam hem op een boete van 410 gulden te staan.

BOVENSMILDE

Een 27 jarige automobilist uit Bovensmilde is woensdagnacht op de Rozenstraat in zijn woonplaats betrapt toen hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Volgens de ademanalyse zat hij net iets boven 1 promille; genoeg voor een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.

ASSEN

Een 16 jarige snorfietser uit Assen is woensdagavond met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jongen verleende bij het verlaten van de parkeerplaats aan de Molenstraat in Assen geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 39 jarige man uit Assen. De snorfietser kwam op de motorkap terecht, klapte met zijn hoofd tegen de voorruit en viel vervolgens op straat. Omdat de auto niet voldoende rechts reed worden beide bestuurders beschouwd als verdachte

MEPPEL

De politie van Meppel heeft woensdagavond een onverzekerde bestelbus van de weg geplukt. Bij verdere controle bleek bovendien dat de bus nog was voorzien van ongeldige kentekenplaten en dat de APK al enkele maanden was verlopen. De 34 jarige bestuurder uit Den Bosch kreeg een proces verbaal en moest de bus laten staan

HAVELTE

Een 49 jarige man uit Zundert is tijdens zijn deelname aan een cursus in Havelte zijn zwarte Fiat Punto kwijtgeraakt. De man ontdekte woensdagmiddag dat de auto van de parkeerplaats verdwenen was.

RODEN

De politie van Roden heeft woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen twee jeugdige inwoners van Roden. De broer van 14 en zus van 15 jaar werden bij een supermarkt aan de Albertsbaan betrapt toen ze bij de kassa zelf afgewogen fruit aanboden waarvan het gewicht veel zwaarder was dan op de sticker stond aangegeven. Nadat het fruit opnieuw was gewogen bleek, dat er 13 gulden te weinig was betaald.

RODEN

Bij een snelkraak in een RTV en witgoed zaak aan de Wilhelminastraat in Roden is, volgens een voorlopige schatting, woensdagnacht voor zon 25.000 gulden aan mobiele telefoons, videoapparatuur en digitale fotocameras gestolen. Om in het winkelpand te komen is een ruit van veiligheidsglas ingeslagen. Vervolgens is een vitrinekast leeggeroofd.

ASSEN

Drie automobilisten hebben woensdagmiddag bij de politie in Assen aangifte gedaan van inbraak in hun auto. In alle gevallen is de radio-cd speler gestolen. De autos stonden geparkeerd op parkeerplaatsen aan de Haarweg, de Boskamp en de Lauwers


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Snelkraak in RTV en witgoedzaak in Roden '
Lees ook