Gemeente Renswoude


DSL-internetverbinding
Datum: 20/02/2003

Snelle DSL-internetverbinding kleine gemeenten binnenkort mogelijk

BBned, gemeente en inwoners Renswoude en Ederveen slaan handen inéén

Bedrijven en inwoners van de Utrechtse gemeente Renswoude en het Geldersche dorp Ederveen krijgen binnenkort supersnelle internettoegang via het DSL-netwerk (Digital Subscriber Line) van BBned. De DSL-provider gaat na overleg met de gemeente, bewoners en ondernemingen investeren om internet via DSL beschikbaar te maken in beide gemeenten, die samen ongeveer 9.000 inwoners tellen.

Wij merken dat er ook in regios met relatief weinig inwoners en bedrijven veel vraag is naar DSL. Vanwege de hoge investeringskosten die met het aanleggen van een DSL-infrastructuur gemoeid zijn, leek het er tot voor kort op dat een deel van de Nederlandse gemeenten nooit de beschikking over een DSL-internetverbinding zou krijgen. Door samen te werken zoals met de gemeente, bedrijven en inwoners van Renswoude en Ederveen, verwachten wij meer bedrijven en burgers via DSL snelle, betrouwbare en veilige internettoegang te kunnen aanbieden voor een vast bedrag per maand, aldus Hans Rietkerk, directeur BBned.

In onze huidige maatschappij is een snelle, betrouwbare en veilige internetverbinding onontbeerlijk, vooral voor bedrijven. Wij zijn blij dat wij onze inwoners en ondernemers hebben kunnen helpen de stap naar DSL-toegang te zetten, aldus burgemeester Schorer van Renswoude.

BBned start met het geschikt maken van de infrastructuur zodra de inschrijvingsprocedure afgelopen is. Voorwaarde is dat voldoende bedrijven zich aanmelden via BBeyond, de service provider voor de zakelijke markt en één van de partners van BBned. BBned is verantwoordelijk voor de DSL-infrastructuur en BBeyond voor de toegang en diensten. Volgende stap is dat ook bewoners zich kunnen inschrijven voor DSL. Deze actie zal ook in samenwerking gebeuren met één van de providers van BBned.

Over BBned

BBned is een service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedband-diensten aan internet service providers, application service providers en telecommunicatiebedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. Inmiddels zijn ruim 300 centrales ingericht. Het netwerk van BBned is één van de grootste DSL-netwerken in Nederland en hiermee kan ze ruim 70% van Nederland voorzien van DSL.

BBned ontwikkelt zakelijke en particuliere wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Afnemers van de diensten van BBned zijn onder andere Cistron, Demon, Via Networks en BBeyond. Telecom Italia is de investeerder achter de DSL-aanbieder waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

Deel: ' Snelle DSL-internetverbinding kleine gemeenten binnenkort mogelijk '
Lees ook