Snelle opmars leidt de Firma Taart naar Frigo Nieuw-Vennep


NIEUW VENNEP, 20160623 -- Vanuit Amsterdam-Oost is de Firma Taart hard bezig om Nederland te veroveren. Het geheim van eigenaar Frans van Dam: taarten om je vingers bij af te likken, dankzij recepten die zijn gebaseerd op smaak en niet op houdbaarheid of looks. De snelle groei van het bedrijf wordt sinds kort in logistiek opzicht naar volle tevredenheid gefaciliteerd door Frigo Nieuw-Vennep.

Van Dam begon zes jaar geleden heel kleinschalig, met het bakken van taarten voor buren en vrienden, maar inmiddels hebben ook supermarkten en groothandels de kwaliteit van zijn taarten ontdekt. “Die kunnen we alleen beleveren als de taarten worden ingevroren,” legt Van Dam uit. “Dat bracht ons in contact met Frigo Nieuw-Vennep, dat veel meer bleek te bieden dan vriesruimte alleen.”

Goede samenwerking
Op de belevering van restaurants en musea in Amsterdam na, heeft de Firma Taart het hele logistieke proces inmiddels uitbesteed aan de Frigo Group die bestaat uit Frigo Nieuw-Vennep, Frigo ’s-Heerenberg en Frigo Group Logistics. Van Dam is zeer te spreken over de prijs/kwaliteit-verhouding van de dienstverlening die de Frigo Group biedt. “In de wetenschap dat het logistieke proces in goede handen is, kunnen wij ons helemaal richten op onze corebusiness: het bedenken en bakken van taarten van topkwaliteit.”

De Firma Taart moest het tot nu toe vooral van speciale acties hebben, maar in de toekomst hoopt Van Dam vast in het assortiment te komen van supermarkten en groothandels. “Dan kunnen we de productie opschroeven en een basisvoorraad gaan opbouwen. In het vrieshuis van Frigo Nieuw-Vennep, dat spreekt voor zich. Want we bouwen de goede samenwerking met deze logistieke dienstverlener graag verder uit.” 

Over de Frigo Group en de Firma Taart
‘Ambachtelijk & puur’ is het motto van de Firma Taart. Behalve uit ongeveer veertig verschillende taarten, bestaat het assortiment ook uit granolarepen. De Frigo Group waar Frigo Nieuw-Vennep deel van uitmaakt is een full service logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in handling, opslag en transport van diepvriesproducten voor derden. Behalve in Nieuw-Vennep is er ook een vrieshuis in ’s-Heerenberg, vlakbij de Duitse grens. De transporttak binnen de Frigo Group, Frigo Group Logistics, is gevestigd in Geldermalsen en gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer.

Meer info: www.defirmataart.nl en www.frigogroup.com

Firma Taart opslag vrieshuis Frigo Group


Deel: ' Snelle opmars leidt de Firma Taart naar Frigo Nieuw-Vennep '
Lees ook