Snellere moleculaire diagnostiek van pneumonie en resistentiemarkers


Curetis AG kiest Mediphos als exclusieve distributiepartner voor Nederland ter introductie van het Unyvero systeem.

Renkum, 20120926 -- Curetis AG heeft vandaag aangekondigd dat Curetis en Mediphos een exclusieve distributieovereenkomst voor Nederland hebben gesloten. Mediphos is een ervaren onafhankelijke distributeur met een duidelijke focus op moleculaire diagnostiek en een nadruk op microbiologie gebaseerde toepassingen. In het kader van de overeenkomst zullen beide bedrijven de marktintroductie van Curetis´ Unyvero ™ oplossing en de toepassing van Unyvero ™ P50 pneumonie voorbereiden. Bovendien zal Mediphos verantwoordelijk zijn voor een klinisch evaluatieproject in Nederland en de Unyvero oplossing ™ presenteren tijdens de herfst vergadering van de nationale vereniging voor microbiologie (NVVM) op 15 November 2012.

De Nederlandse doelgroep voor het Unyvero ™ systeem  wordt geschat op ongeveer 40 ziekenhuizen (universiteiten en grote algemene ziekenhuizen). Significant markt onderzoek werd gezamenlijk uitgevoerd door de partners om een duidelijke uitvoering strategie te bepalen. Positieve feedback van klinische opinieleiders en grote ziekenhuizen heeft geleid tot een tweeledige aanpak: terwijl alle  ziekenhuizen parallel zullen worden benaderd, zal het eerste Unyvero ™ instrument systeem  worden geplaatst in één van de voor Nederland toonaangevende universitaire ziekenhuizen voor een klinische evaluatie. "Deze overeenkomst is een andere mijlpaal in onze strategische commercialisering en de internationale beschikbaarheid versnellen van de Unyvero oplossing," zei Oliver Schacht, CEO van Curetis AG. "Gezien de nabijheid en de vele overeenkomsten tussen onze thuismarkt en Nederland, hebben we besloten om dit een strategische prioriteit te maken. Wij geloven dat Mediphos de ideale partner is, met de combinatie van decennia aan  deskundigheid op In Vitro Diagnostica gebied met uitgebreide expertise in de microbiologie en de ondernemersgeest om een dergelijk nieuw platform concept te introduceren."

André van der Mark, CEO van Mediphos becommentarieert: "De Curetis´ Unyvero oplossing past precies in onze strategische focus van de groeiende microbiologie franchise en kennis waarbij we als leverancier aanwezig zijn in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een aantal van onze producten. Nederland is één van de leiders in de omgang met resistentie tegen antibiotica kwesties zoals MRSA, maar we beseffen dat op het snijvlak in de opsporing van resistentie tegen antibiotica en de bestrijding van de verspreiding ervan een uitgebreidere benadering, zoals met de Unyvero Pneumonie  applicatie, vereist is."


Deel: ' Snellere moleculaire diagnostiek van pneumonie en resistentiemarkers '
Lees ook