FC Twente

1999-11-15

Sneu verlies voor FC Twente 2

Het tweede elftal van FC Twente heeft vanavond onverdiend met 0-1 in het eigen Arke-stadion verloren van FC Utrecht 2.

Beide ploegen zijn de huidige competitie goed begonnen. FC Twente was voor aanvang van het duel de koploper, terwijl FC Utrecht met twee duels minder gespeeld ook minder verliespunten had dan de Tukkers. Het beloofde dan ook een gelijke strijd te worden in Enschede.

In de eerste helft kwam dit ook naar voren. Beide elftallen speelden vanuit een goede, strakke organisatie. Zoals bij ploegen uit de top gewoon is, was duidelijk zichtbaar dat beide elftallen veel zelfvertrouwen hebben en de wedstrijd was dan ook een interessant schaakspel. Beide doelmannen kregen in deze eerste helft weinig te doen, doordat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Een minuut voor rust echter ging de Twentse verdediging de fout in. Op links kwam Utrecht door en leek doelman Mark Veurink nog te kunnen redden, maar in tweede instantie wist de vrij Catounai te scoren, 0-1.

De tweede helft leverde eenrichtingsverkeer op. Twente speelde met liefst vier aanvallers en ging achterin 1 op 1 spelen om de gelijkmaker te forceren. De ploeg van Rini Coolen domineerde dan ook de gehele tweede helft. FC Utrecht kon leunen op een sterke verdediging en gaf nauwelijks kansen weg. In een paar gevaarlijke tegenstoten had de score ook nog hoger in Utrechts voordeel kunnen oplopen. FC Twente 2 slaagde er niet in de Utrechtse muur te slechten en moest genoegen nemen met een nederlaag.

Zoekwoorden:

Deel: ' Sneu verlies voor FC Twente 2 '
Lees ook